Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković na spisku prijavljenih za masters u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 21:13

Ali, i dalje se ne zna hoće li srpski as moći da zaigra na Floridi

Izašli su organizatori mastersa u Majamiju sa spiskom prijavljenih tenisera za ATP turnir iz serije 1000, a na njemu se nalazi i Novak Đoković. Automatski se svetski broj dva našao na preliminarnoj listi, a da li će moći da učestvuje zavisiće od regulativa i propisa u datom trenutku u Americi.

Situacija je takva da je osvajač 20 grend slem titula na čekanju. Zasigurno se Novak nada da će mu biti dozvoljeno da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Majamija, posle poraza u četvrtfinalu turnira u Dubaiju istakao je da mu je potrebno da igra što više mečeva kako bi uhvatio ritam, ali sve je i dalje u izmaglici.

Izabrane vesti

Nemaju nevakcinisane osobe ista prava kao vakcinisani u Americi – prvoj kategoriji pripada srpski teniser – pa Novaku Đokoviću preostaje samo da se nada da će do turnira u Majamiju, koji će se održati od 23. marta do 3. aprila, nešto promeniti. Tačnije, da će doći do naglog zaokreta u razmičljanju američkih vlasti.

Za masters u Majamiju automatski su prijavljeni svi teniseri iz TOP 10, ali postoje naznake da neće svi zaigrati, nevezano za protokole oko vakcinacije. Rafael Nadal je nedavno ostavio mogućnost da ne dođe na Floridu. Među prijavljenima su i Danil Medvedev, od danas svetski broj jedan, Hubert Hurkač, aktuelni šampion Majamija, srpski teniseri Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović... A, takođe bi Endi Mari i Nik Kirjos mogli da nastupe zahvaljući dobijanju vajld karte.

Novak Đoković je šest puta podizao pehar u Majamiju, i uz Andrea Agasija je je najuspešniji teniser. Dozvole li mu američke vlasti da se takmiči, napašće srpski as sedmu titulu u najvećem gradu na Floridi. Poslednji put Đoković je u Majamiju osvojio trofej 2016. godine, kada je u finalu nadigrao Endija Marija.


tagovi

Novak ĐokovićATP MajamiATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara