Karlos Alkaraz i Novak Đoković (©Reuters)
Karlos Alkaraz i Novak Đoković (©Reuters)

Đoković nema dilemu: Alkaraz trenutno najbolji na svetu, među glavnim favoritima je na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 19:36

“On je poseban, to kako se nosio sa pritiskom u našem meču pre dva dana, bilo je impresivno”, kaže najbolji teniser planete

U Madridu je pisana istorija, počela je nova era. “Magična kutija” klicala je Karlosu Alkarazu, novom teniskom kralju, kome je pošlo za rukom da eliminiše Rafaela Nadala, zatim Novaka Đokovića i u finalu po prvi put u karijeri uzme meru trećem reketu sveta - Aleksanderu Zverevu

Postao je momak iz Mursije planetarno čudo i nova zvezda preko noći, a eho titule u Madridu odzvanja i u Rimu, gde se neće takmičiti. Uzeo je Karlos Alkaraz predah, kako bi procesuirao sve što mu se dogodilo, odmorio se i bio tip-top spreman za napad na prvu grend slem titulu na Rolan Garosu. Od Melburna je osvojio četiri titule - najbolji u Riju, Barseloni i na mastersima u Indijan Velsu i Madridu - ostvario je 26 pobeda i upisao svega dva poraza. Uzdigao se u očima poklonika belog sporta i kolega toliko da je za Novaka Đokovića trenutno najbolji igrač sveta. 

Izabrane vesti

Biranim rečima srpski as je na konferenciji za medije pred početak mastersa u Rimu govorio o Karlosu Alkarazu. Poseban, impresivan, najbolji na svetu i definitivno jedan od glavnih favorita na Rolan Garosu. A, tek mu je 19 godina. 

“On je poseban. Već je oborio neke rekorde i to kao tinejdžer, osvojio je dva mastersa ove godine i još dva turnira ATP 500 serije. Trenutno je najbolji igrač na svetu, bez sumnje”, rekao je Novak Đoković

Momak iz “klase 2003” miks je Rafaela Nadala i Novaka Đokovića po mišljenju mnogih, i neko ko je predodređen da u budućnosti izraste u teniskog vladara nalik pomenutim gromadama, vlasnicima zbirno 41 grend slema. 

“To kako se nosio sa pritiskom u našem meču pre dva dana, bilo je impresivno. Zaslužio je pehar. Ne igra ovde u Rimu, želeo je da uzme neko vreme da se odmori. Imao je nekoliko intenzivnih meseci i mislim da je to bila dobra odluka. Što se tiče Rolan Garosa, definitivno je jedan od glavnih favorita”. 

Unapredio je Novak igru u Madridu, podigao se na viši nivo i što je najvažnije - telo je davalo pozitivne signale, ohrabrujuće za turnir u Rimu. Novak je u prvom kolu slobodan, a u drugom će mu na crtu izaći pobednik duela Haris - Karacev. U Madridu je Alkaraz sprečio Rafole, a do novog teniskog klasika moglo bi da dođe u polufinalu na terenima Foro Italika.

“Svake nedelje osećam da sam bliži tom željenom nivou. U Madridu sam igrao dobro uprkos tom porazu u polufinalu od Alkaraza, bilo je to skoro tri i po sata tenisa. Sledećeg dana sam se osećao dobro i to je bio ohrabrujući odgovor za Rim. Moj glavni cilj je Pariz. Mislim da idem u pravom smeru”. 

Napravio je prvi reket sveta paralelu između Beograda i Rima. U šaljivom tonu. Još jednom se videlo koliko se komforno oseća u Večnom gradu, poslednjoj stanici pred Rolan Garos. 

“Pa, bolja je pasta ovde, iako i mi imamo dobru pastu. Pasta u Italiji, u Rimu, stvarno je neprevaziđena. Ima razlike jer je Beograd moj rodni grad, moj dom. S druge strane, Rim bi mogao da bude druga kuća jer dobijam mnogo podrške i zbog osećaja koji imam svaki put kada sam ovde. Mislim da to što malo govorim italijanski pomaže da se povežem s ljudima. Takođe, italijanski mentalitet je sličan srpskom – strast, emocija. Uvek se radujem da dođem ovde”, poručio je svetski broj jedan uoči turnira u Rimu.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasATP Madridmasters madridatp rimMasters RimATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara