Komentari na vest

Đoković skinuo Federeru još jedan rekord

r

realan123

pre 9 meseci

Jedini Federerovi rekordi koji su zaista vredni su 8 wimbledona (dostizno) i 237 uzastopnih nedelja na broju 1 (nedostizno za Djokovica). Ovaj drugi rekord zahteva 5 godina dominacije a da pritom skoro niko drugi nije relevantan, pitanje je da li ce to neko oboriti. Broj titula je glupost jer su u pitanju male titule, u velikim ga šije Novak.
I

Izdaja U Tem Denveru

pre 9 meseci

Federer je osvojio 25 titula serije 250 i 24 titule serije 500. Sa druge strane, novak je osvojio 12 titula 250 i 15 titula 500. 49-27. Tu je federer napravio 22 titule razlike. Onaj bazel samo je osvojio tipa 15 puta. Novak nece da se trosi na takve turnire, cilj su mu mastersi i slemovi. U suprotnom, otisao bi na 120+ titula sigurno. Mislim da ce federera preskociti, a za konorsa cemo videti. Inace dzimi je igrao do 43.godine…
S

SezonskaJakarta

pre 9 meseci

Đoković je po svim glavnim parametrima najuspešniji teniser, tako da nije potrebno trošiti vreme na odbranu onog što napadaju samo zaslepljeni navijači Federera ili Nadala. Ali, kao i u Formuli 1, tako i u tenisu postoji jedan takmičar koji je danas, dok je još sveže sećanje na borbu za najboljeg svih vremena, pomalo skrajnut. Za razliku od tragično nastradalog Sene, Bjorg je sam odlučio da napusti sport u kojem je dominirao. U tom trenutku imao je 25 godina i 11 titula na slemovima (praktično pola od brojki do kojih su stigli Đoković, Nadal i Federer sa svojih 36-37 godina). Da ne pomislite, nije da mu je nedostajalo kvalitetne konkurencije. Štaviše, takmičio se u vreme najuspešnijeg perioda Konorsa (8 slemova), Mekinroa (7), Vilasa (4), najboljeg tenisera koji nikada nije bio prvi na svetu, Nastasea (2) i mladog, a već tada uspešnog Lendla (8). Uz pomenute velikane Open ere, tada su se još uvek takmičile, i osvajale najveće titule, stare legende, po kojima su kasnije nazivani stadioni i tereni (Džon Njukomb - ukupno 7 slemova/5 u Open eri, Ken Rozvel - 8/4, Artur Eš - 3/3, ko ne zna o kome se radi, pogledati fotografiju, kako bi se u kontekstu drugog vremena razumela nečija veličina, i Rod Lejver - 11/5). Bjorga sam, kao i većina ljudi moje generacije, prvi put gledao tek kada se sa 35 godina, posle decenije pauze, neuspešno pokušao vratiti tenisu, ali je činjenica da je do svog prvog i ekstremno ranog penzionisanja bio najubedljiviji od svih pomenutih tenisera, jer ih je redom pobeđivao, završavao godine kao prvi i sakupio 11 slemova za vrlo kratko vreme (i to sa samo dva, Rolan Garosa i Vimbldona). Brojke su uvek za poštovanje, ali umeju svesti igru isključivo na trčanje za njima. Većini sportista današnjice nedostaje bitnije od rezultata: ličnost po kojoj ih upamtite. To je već bilo načeto, u iščezavanju, a potpuno se gubi odlaskom poslednje velike trojke tenisa (Đoković, Nadal, Federer), kvarteta ili kvinteta (Marej i Vavrinka).
S

SezonskaJakarta

pre 9 meseci

Borg, ne Bjorg (hvala pametnoj tastaturi na potenciranju moje nemarnosti, da ne kažem: gluposti).