Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Poraz koji sve menja: Nadal u bolovima pred Rolan Garos, klasik sa Novakom moguć već u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 23:38

Zbog pada na petu poziciju ATP liste Španac i Srbin bi mogli da ukrste koplja na Frenč openu vrlo rano

Neće biti željno očekivanog polufinala protiv Novaka Đokovića, niti će Rafael Nadal imati priliku da se bori za 11. trofej u Rimu, odnosno 37. masters titulu u karijeri. Poražen je od Denisa Šapovalova u meču u kojem je ključnu ulogu odigrala povreda stopala.

Potvrdio je to i sam Španac nakon borbe za četvrtfinale u Večnom gradu. Reč je o Miler-Vajs sindromu koji mu je dijagnostikovan još 2005. godine i predstavlja degenerativno oboljenje koje napada kosti stopala.

Izabrane vesti

"Nisam povređen, ja sam čovek koji živi sa povredom. Moja svakodnevica je vrlo teška i teško mi je ponekada to da prihvatim", rekao je Rafa nakon poraza od Kanađanina.

Nadal je stao na pobedu od 100. masters četvrtfinala u karijeri, odnosno od 70. pobede u Rimu. Kako je Rafa u Foro Italiku branio titulu iz prošle sezone, izgubio je 910 poena, pa će ga od ponedeljka na četvrtom mestu ATP liste zameniti Stefanos Cicipas, dok će Španac na peto mesto. To znači da bi potencijalno na Rolan Garosu teniski klasik protiv Novaka Đokovića mogli da gledamo već u četvrtfinalu.

Mora se Biku sa Majorke odati priznanje zbog činjenice da uprkos bolovima nije predao meč, već da je ostao na terenu do kraja iako nije mogao da parira Šapovalovu. Za maltene 20 godina karijere, samo je devet puta predavao mečeve usred igre, dok je šest puta to činio bez borbe.

A o tome koliko je zapravo loše njegovo trenutno zdravstveno stanje govori i izjava na noćašnjoj konferenciji za medije u Rimu:

"Definitivno će doći će dan kada će moja glava reći: dovoljno je! Tenis igram da bih bio srećan, ali ovaj bol oduzima tu sreću. I ne utiče samo na moj tenis, nego i na čitav moj život".

Podsetimo, Novak Đoković je u četvrtak za 76 minuta na terenu pobedio starog znanca Stena Vavrinku i u četvrtfinalu će igrati protiv Feliksa Ože Aljasima.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara