Propuštene prilike ukopale Đerea

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.19. | 14:10

Srpski teniser izgubio u drugom kolu Vimbldona od Džona Milmana

Skupo su Lasla Đerera koštale propuštene prilike u meču drugog kola Vimbldona, preskupo! Drugi reket Srbije završio je takmičenje na najvećem teniskom turniru već na drugog prepreci, a delovalo je da bi mogao mnogo dalje. Bolji od njega, a zapravo manje loš za dva sata i sedam minuta igre u Londonu bio je Džon Milman koji je slavio sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 6:1.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

Na početku je viđen kompetitivan tenis, i delovalo je da srpski Dejvis kup reprezentativac može do pobede. Ali, što njegovom neodlučnošću, što zbog protivnika i malog nedostatka sreće, već tada je krenuo da propušta brejk prilike. To će ga bukvalno progoniti do poslednjeg poena na "Ol ingland klubu ". Nezgodni Australijanac je u osmom gemu došao do brejka i odmah je potom dovršio posao u prvom setu.

Nastavio je Đere da pritiska servis protivnika i da dolazi do brejk prilika koje potom nije koristio. Tako je bilo i na početku drugug seta kada je prvo Laci propustio dve vezane prilike da bi odmah u sledećem, petom gemu popustio i dozvolio vođstvo protivniku koji ga je i duplirao do kraja tog dela igre. To je bio i prelomni trenutak nakog kojeg nije bilo povratka.

Iako mu to nije manir, momak iz Sente je, možda i neželeći tada delovao kao neko ko se zapravo predao, te je odmah prepustio servis na početku završnog seta. Međutim, odmah u sledećem gemu je uzvratio istom merom, pokazavši da dizanje bele zastave još ne dolazi u obzir. Bio je to, ispostavilo se tek trenutak lucidnosti koji ipak nije dugo potrajao.

Džn Milman

Do kraja odmeravanja naš mladi as je iskoristio tek jednu od ukazanih osam brejk prilika, a njegov protivnik šest od 15. Sem, toga, imao je i čak 50 neiznuđenih grešaka, te je poraz bio neminovan. Đere, pak nije završio takmičenje u Londonu, a da li mu je ovo poslednji dan na 133. izdanju Vimbldona, saznaće kasnije popodne kada u paru sa Janko Tipsarevićem izađe na susret prvog kola muškog dubla protiv meksičko-pakistanske kombinacije koju čine Santjago Gonzales i Ajsam Al Kureši. Bolje iz tog odmeravanja u drugoj rundi već čekaju četvrti nosioci, Hrvat Mate Pavić i Brazilac Bruno Soareš.

Džon Milman će se za prodor u osminu finala Vimbldona boriti protiv iskusnog Amerikanca Sema Kverija koji je izbombardovao na prepad sa 26 asova mladog i talentovanog Moskovljanina Andreja Rubljova za 96 minuta i trijumf rezultatom 6:3, 6:2 i 6:3.

REZULTATI I LIVE

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara