Rafa Nadal: Brojke ne lažu, Novak je najveći

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 03:02

"Imidž koji projektuje gori je od onoga što on zaista jeste"...

Jedan od najboljih tensiera svih vremena Rafael Nadal, dao je neke zanimljive izjave pripremajući se za povratak na teren na turniru u Dohi. On je poručio kako još nije u potpunosti spreman za najveće izazove...

Izabrane vesti

"Moj prioritet je da budem maksimalno spreman za sezonu na šljaci. Vrujem da ću igrati u Indijan Velsu. Verovatno ću poslednji put igrati tamo, a svi znaju da je to poseban turnir za mene".

Na pitanje da li je opsednut fizičkim problemima Rafa je kazao:

"Nikada ničim nisam bio opsednut. Ovo kod mene je više neka vrsta mentalnog umora. Čaša se dugo punila i sada je prepuna. Nije stvar frustracije, stvar je prespektive. Srećan sam onim što radim, moja supruga takođe... Želela bi da nastavim da igram. U tom smislu imam poseban podsticaj".

Ili drugačije da objasni, da nije reč o strahu od povreda...

Nikada se nisam plašio povreda. Više sam zabrinut za ono sutra. Kada završim sa tenisom, želim da vodim normalan život. Voleo bih da mogu da odigram fudbal sa drugarima ili sinom. Sportista sam, volim da se bavim sportom, ne samo da ga gledam... I profesionalac sam otkako mi je osam godina. Normalno je da ima ožiljaka na mom telu. Samo se nadam da će, kada prođe neko vreme, telo da mi se prilagodi da mogu da živim zdrav život“.

O rivalstvu sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom...

"Kada sam počeo, Rodžer je bio u najboljim godinama. Mnogo smo pomogli jedan drugom. I oduzeli jedan drugom. Isto je bilo i sa Novakom. Sva trojica smo imali jasan put, podsticali smo jedan drugog da napredujemo i osvajamo trofeje".

Oko najvećeg svih vremena Rafa Nadal nema dilemu. Ali pre toga pokušao je da objasni neke stvari oko Novakovog imidža 'lošeg momka' u zapadnom svetu.

"Imidž koji projektuje je gori od onoga što on zaista jeste. Novak je dobra osoba, sa određenim greškama, kao i svi mi. Ali ponavljam, mnogo je bolji od onoga što možete da vidite na TV-u. Da, ume da polomi reket, a onda je u saledećem udarcu perfektan. Zato je i postigao najviše u ovom našem sportu. Brojke ne lažu, on je najveći u istoriji".

O zemljaku Karlosu Alkarasu...

"Nema slabosti za svoje godine. Kad sam bio kao on imao sam mnogo više problema. Servis, volej... Ima sjajan repertoar. Dobar je dečko, ima jasne ambicije. U njegovim godinama nikada sebi nisam postavLjao tako visoke ciljeve. Različiti smo mentaliteti. On ima sve uslove da napravi veliku karijeru", zaključio je Nadal.

Zanimljiv je bio i deo intervjua o platama u ženskom tenisu. Nadal je tu bio sasvim otvoren.

Nisam licemer. Investicije u ženski sport bi trebalo da budu identične onima iz muškog sporta. Ali plate ne. Zašto? Zato što je nepravedno ako nemamo jednakost. Muškarci i žene zaslužuju da imaju istu priliku. Ali feminizam je to odveo do ekstrema. Jednakost ne znači da nešto treba da poklanjamo. Jednakost je da ako Serena Vilijams donosi više novca od mene onda ona više i zarađuje. Zaista to želim... Ali u tenisu, iz nekih razloga, nagrade su suštinski jednake“, podsetio je Nadal da teniseri i dalje generišu mnogo više novca od teniserki.



tagovi

Novak ĐokovićRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara