Janik Siner (@Reuters)
Janik Siner (@Reuters)

Siner voli pritisak: To je privilegija koju samo nekolicina ima

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 18:34

"Ako želim ponovo da osvojim neki grend slem, moram da popravim pojedine stvari. To je bilo prvo o čemu sam pričao sa mojim timom"

Sjajan turnir je iza Janika Sinera i prva grend slem titula u džepu. Uspeo je u finalu Australijan opena da preokrene vođstvo Danila Medvedeva od 2:0 u setovima i nakon skoro četiri sata igre domogne se trofeja.

Odličan je bio Italijan u Melburnu, posebno u polufinalnom okršaju sa Novakom Đokovićem kog je savladao mnogo lakše nego što je iko mogao da očekuje (3:1) i sada u finalu, kada ga nije poremetio veliki zaostatak za rivalom. Pokazao je 22-godišnji Italijan da ume da se nosi sa pritiskom i nastavio da opravdava očekivanja velike karijere.

Izabrane vesti

Ako pitate Medvedeva, Rus veruje da ovo nije Sinerov prvi trijumf na grend slemovima.

"Čestitam Janiku. Danas je ponovo pokazao zašto zaslužuje sve ovo. Borio se do samog kraja i podigao nivo igre u finišu meča. Siner i njegov tim rade izvrstan posao. Pobeđuje na velikom broju turnira, često je u finalu i ovo verovatno nije njegova poslednja grend slem titula“, rekao je Medvedev.

Rus je treći put savladan u finalu Australiian opena, a drugi put mu se dogodilo da je ispustio 2:0. Prethodno je to bilo u okršaju sa Rafaelom Nadalom, dok je uspešniji od njega bio i Novak Đoković.

"Pokušaću da osvojim naredni grend slem jer sam izgubio prethodna tri finala. Zato ću dati sve od sebe naredni put. Još jednom, čestitam Janiku, zaslužio je“.

Probao je mladi Italijan da uteši kolegu.

"Pre svega, Danile čestitke tebi i timu na neverovatnom turniru. Odigrali smo mnogo mečeva, jednostavno sam našao nešto u svojoj igri. Ti me guraš, ti sati koje si proveo na terenu, to je neverovatno. Nadam se da ćeš i ti jednom osvojiti trofej ovde, znam da možeš. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone“, izjavio je Siner posle meča.

Posle zahvalnosti svom timu, navijačima i organizatorima, sa posebnom emocijom se momak sa severa Italije obratio porodici.

"Svima kod kuće, posebno porodici, svojim roditeljima, želim sve najbolje. Hvala što su mi dozvolili da izaberem tenis. Nikada nisu vršili pritisak na mene. Imao sam slobodu kao dete i zato im veliko hvala. Voleo bih da svi imaju roditelje kao ja".

S obzirom na partije koje pruža od kada je stupio na veliku scenu, a nakon trijumfa u Australiji, Sinerovi mečevi ubuduće će se pratiti sa još više pažnje.

"Volim pritisak, to je privilegija koju samo nekolicina ima. Ako želim ponovo da osvojim neki grend slem, moram da popravim pojedine stvari. To je bilo prvo o čemu sam pričao sa mojim timom", istakao je mladi as.


tagovi

Australian OpenJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara