Karlos Alkaras (@Reuters)
Karlos Alkaras (@Reuters)

Teški dani za Karlosa Alkarasa: Španac zbog povrede izgubio nove poene

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 03:31

Đere i Lajović ponovo jedan na drugog u Riju

Južna Amerika ove godine baš ne prija Karlosu Alkarasu. Nakon što u Buenos Ajresu nije uspeo da odbrani titulu, mladi Španac je u Rio De Žaneiru ostao bez dodatnih 300 poena. Što nije zanemarivo imajući u vidu da mu Novak Đoković na prvom mestu ATP liste beži 1.050 bodova, dok mu se trećeplasirani Janik Siner primakao na svega 535.

Alkaras Brazil napušta već nakon prvog kola, pošto je zbog povrede zgloba morao da preda meč domaćem teniseru Tijegu Monteiru. Stigli su da odigraju tek dva gema, u kojima su obojica napravili brejk. Do problema je došlo i ranije, nakon što je Španac proklizao na šljaci i već tada se požalio svom timu pokazujući na otekli zglob desne noge. Probao je da nastavi duel, ali nije mogao, što znači da neće biti u prilici da brani plasman u finale iz prošle godine kada ga je u meču za trofej savladao Kameron Nori sa 2:1.

Izabrane vesti

Kao da je Karlos Alkaras predosetio šta sledi, pošto je nakon neuspeha u Argentini pričao kako se nalazi u teškom periodu i da mu je teško da se nosi sa pritiskom velikih očekivanja javnosti i njegovih navijača.

"Težak je ovo period za mene, sve me ovo dosta pogađa. Mnogo je stvari u mojoj igri koje moram da popravim, da podignem nivo igre. Mislim da i sada igram dobro, ali je to daleko od mojih stvarnih mogućnosti. Moram da se dobro pripremim, da se fizički osećam dobro. Ali, porazi kao u Argentini baš bole. Uvek i svuda su velika očekivanja od mene, na koji god turnir da odem. Ljudi misle da moram da dobijem svaki meč. Na kraju, ovo je tenis, mnogo je još igrača koji su na visokom nivou“, izjavio je mladi Španac pre nekoliko dana.

Za razliku od 20-godišnjaka iz Mursije, Srbi su imali uspešan dan u Riju. Dušan Lajović je sa 2:1 - i to nakon preokreta i spasene meč lopte - savladao Kolumbijca Danijela Galana (4:6, 7:6, 6:1), dok je Laslo Đere bio bolji od Španca Zapate Miraljesa sa sigurnih 2:0 (6:3, 6:1).

Nažalost, jedan od njih moraće već u sledećem kolu da završi turnir je ih (ponovo) očekuje međusobni duel. Dosad su obojica slavili po dva puta, a zanimljivo je da su se poslednji okršaj imali takođe u osmini finala turnira u Riju, prošle godine. Uspešniji je tada bio Lajović, pobedivši sa 2:0 (6:2, 6:4).


tagovi

Karlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara