Danil Medvedev i Stefanos Cicipas (©Reuters)
Danil Medvedev i Stefanos Cicipas (©Reuters)

Večernji pariski blokbaster - Cicipas osvetnički raspoložen, Medvedev bi reprizu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 13:02

Velika bitka Grka i Rusa za mesto u polufinalu Rolan Garosa

Dva polufinalna mesta razgrabiće se večeras na Rolan Garosu. Peti nosilac Stefanos Cicipas će u intrigantnom revanšu okršaja sa Australijan Opena da se nameri na drugog nosioca Danila Medvedeva, dok će šesti nosilac Aleksander Zverev u četvrtfinalu da pokušati da nadmaši naizgled neumornog Alehandra Davidoviča Fokinu. Sve u svemu, centralni dvoboj večeri na stadionu Filip Šatrije je okršaj Grka i Rusa (21.05).

21.05: (1,45) Cicipas - Medvedev (2,75)

Izabrane vesti

Cicipas i Medvedev vodiće drugi put ove godine borbu u drugoj nedelji Grend slema. Prethodni put na tvrdoj podlozi u Melburnu Rus je trijumfovao sa 6:4, 6:2 i 7:5 u polufinalu.

Medvedev je drugi nosilac, pošto je odmah iza Novaka Đokovića na svetskoj rang-listi, ali u situaciji je da se popne na vrh ukoliko osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske. Ipak, pobediti Stefanosa Cicipasa je vraški težak zadatak. Prethodno je ruski as eliminisao Bublika, potom Pola, Opelku i u osmini finala Garina.

Stefanos Cicipas je ove godine zaradio više bodova na rang-listi od bilo kog drugog igrača. To nije iznenađujuće jer gotovo uvek dogura duboko na turnirima. Ove godine je pobedio u 37 od 45 mečeva, osvojio dva turnira i izgubio u dva finala.

Prošle godine je Grk stigao do polufinala na Rolan Garosu, a do sada je na ovom turniru ispustio samo jedan set.


tagovi

Rolan GarosTenisDanil MedvedevStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara