Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Zverev leči kompleks, prvo polufinale Rolan Garosa na vidiku

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 13:02

Rival nemačkom teniseru u četvrtfinalu je Alehandro Davidovič Fokina

Vreme je za završnicu Rolan Garosa. Četvrtfinalne bitke započinju danas dvobojima između Aleksandera Zvereva i Alehandra Davidoviča Fokine (16.05), odnosno Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva (21.05), dok su preostala dva sudara zakazana za sutra. U njima učestvuju Novak Đoković i Mateo Beretini, kao i Rafael Nadal i Dijego Švarcman.

Aleksander Zverev može prvi put da stigne do poslednje četvorke na Otvorenom prvenstvu Francuske. Šesti igrač sveta suočava se sa nepredvidivim Alehandrom Davidovičem Fokinom, a pobednik ovog meča u polufinalu čeka boljeg iz duela Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva. Zverev je ove godine osvojio jedan turnir na šljaci, pošto je bio najbolji na Madrid Openu.

Izabrane vesti

16.05: (1,10) Zverev - Davidovič Fokina (7,00)

To je bila velika nedelja za Nemca, jer je pobedio Rafaela Nadala i Dominika Tima pre nego što je u finalu savladao Matea Beretinija. Prethodno je osvojio titulu u Akapulku. Ako Zverev nastavi da pobeđuje u Parizu, mogao bi da pređe sa svog trenutnog plasmana na četvrto, a peto mesto će zauzeti ako pobedi Fokinu.

Ovo je treći put da je Zverev stigao do četvrtfinala Rolan Garosa, ali ovu fazu još nije prošao. U prvom kolu je bio nadomak poraza pošto je zaostajao dva seta za Oskarom Oteom. Izvukao se iz te situacije i od tada je imao direktne pobede u setovima nad Romanom Safijulinom, Laslom Đereom i Keijem Nišikorijem.

Sa druge strane, Alehandro Davidovič Fokina je prvi put u karijeri u poslednjih osam na grend slemu. Pre ove godine njegov najbolji učinak na Rolan Garosu bio je samo drugi krug. Trenutno je 46. na svetu, ali je prošle godine bio 97.

Ovo je njegovo treće četvrtfinale u 2021. godini. U toku sezone je pobedio rivala iz Top10, pošto je savladao


Matea Beretinija. Na ovom turniru je izgubio pet setova, pošto je izbacivao Mihaila Kukuškina, Botika van de Zandšlupa i 16. nosioca Kaspera Ruda. U poslednjoj rundi je pobedio Frederika Delbonisa u četiri seta.

U dosadašnja dva navrata Zverev nije izgubio set u duelima sa Davidovičem Fokinom. Oba poraza Španca dogodila su se 2020. godine i ovo je prvi put da će da odmere snage na šljaci.

ROLAN GAROS - ČETVRTFINALE

Utorak

16.05: (1,10) Zverev - Davidovič Fokina (7,00)

21.05: (1,45) Cicipas - Medvedev (2,75)

Sreda

(1,22) Đoković - Beretini (4,30)

(1,05) Nadal - Švarcman (11,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Rolan GarosAleksander ZverevTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara