""
""

Monca i novi TCR bodovi na Borkovićevom kontu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.17. | 09:33

Najuspešniji srpski automobilista uprkos 15. poziciji na startu trke hrabrom vožnjom došao do 10. mesta na legendarnoj stazi Monca u Italiji

Dušan Borković još jednom je potvrdio da je jedan od najkvalitetnijih vozača današnjice. Vozeći Alfa Romeovu „đulijetu TCR“ s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima GE Fors i italijanskog Romeo Ferarisa, osvojio novi bod u Svetskom TCR šampionatu završivši prvu trku na legendarnoj Monci kao deseti.

Izabrane vesti

Borkovićev podvig utoliko je veći kad se zna da je startovao kao 15. zbog problema sa elektornikom u kvalifikacijama, kao i da ga je do proboja na 10. mesto na kraju trke delio istinski vozački pakao. Od samog starta videla se želja našeg asa, ali je počev od prve krivine bilo jasno da nas očekuje prava drama. Trkači su iz kruga u krug ulazili u nemilosrdne duele što nije zaobišlo ni Borkovića, koji je vodio pravi rat s konkurentima. Mnogi od njih su izletali i vraćali se na stazu, ali ne i Borković, koji je najdramatičnije trenutke proživeo nakon duela sa čuvenim Morbidelijem. Italijan je pokušao da iseče idealnu putanju Borkovićevog automobila, došlo je do kontakta, ali je majstorskim manevrom naš šampion ostao na stazi i nastavio pohod koji se okončao još jednim velikim uspehom za srpski sport.


„Odvezao sam svoju standardnu trku. Da sam zadovoljan, i nisam baš, ali sam se borio kao ludak. Mislim da će u nedelju biti jš jedna trka jer svi brži vozači kreću otpozadi zbog inverznog starta. Kola su izdržala trku s obzirom na to da sam imao više udaraca sa svih strana. Bilo je puno kontakata i duela što me je usporilo u progresu, ali sam na kraju makar pokupio jedan bod, rekao je Borković po završetku trke.

(Foto: Dušan Borković, PR tim)


tagovi

Dušan BorkovićMoncaMorbideliTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara