"Dirk Kajt"
"Dirk Kajt"

Ajaks možda ima novog Zlatana, ali Dirk vlada na “De Kajtu“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.16. | 16:30

U der Klasikeru 1:1

Dirk KajtImao je Fajenord više od igre. Imao je i nekoliko šansi koje je bilo teže promašiti nego pogoditi. Ali je promašio, pa je 19-godišnji Kasper Dolberg iskoristio šansu i sebe ucrtao u srca navijača Ajaksa. Nije istina bilo dovoljno za pobedu u grotlu De Kujpa, jer je Dirk Kajt u 85. minutu zapalio popularni tiganj pogotkom za konačnih 1:1 u velikom derbiju Holandije.

Rezultat kojim je Ajaks zaustavio brutalnu seriju Fajenorda od čak devet uzastopnih pobeda. Iako igrom to možda i nije zaslužio. Međutim, sjajni rezultati su očigledno pomutili um i igračima kluba iz Roterdama, koji su previše nonšalantno ulazili u šanse, pa tako u 12. minutu Bilal Bašačikoglu nije iskoristio sitaciju jedan na jedan sa Ajaksovim golmanom Andreom Onanom, da bi u 41. Erik Botegin sa peterca poslao volej nebu pod oblake.

Izabrane vesti

Kako nije bilo za očekivati da Fajenord baš svih 90 minuta maltretira Kopljanike, pritisak je opao početkom drugog poluvremena, a Dolberg nastavio da demonstrira briljantan potencijal u nogama zbog kojeg ga je, uostalom, u Amsterdam i doveo Jon Sten Olsen. Isti čovek koji je “izbunario“ i asove kakvi su Zlatan Ibrahimović, Kristijan Eriksen i Viktor Fišer.

Sa svojih 186 centimetara Dolberg malo i podseća na Ibrahimovića. Mladi Danac nije samo korpulentna devetka, već igrač koji zna lopte što se i videlo kada je u 55. minutu lako iz igre izbacio Jan-Arija van der Hejdena i smireno lobovao Breda Džonsa. Samo rođeni predatori ostaju tako hladnokrvni u gol situacijama.

Dolberg je u glavi verovatno već zamišljao novinske tekstove pune pohvala, ali mu je slavu ukrao još jedan prirodni golgeter. Već dokazani, toliko puta da bi Fajenordov stadion De Kujp možda trebalo preimenovati u De Kajt. Neverovatno je koliko je Dirk zadužio Fajenord. Neverovatno je da to nastavlja da čini i sa 36 godina.

Rekovalescent Eljero Elija taman se vratio na teren posle povrede, poslao je odličnu loptu tamo gde se ni mnogi mlađi igrači ne bi bacili. Ali Kajt ima nepogrešiv osećaj da prepozna trenutak za gol.

Fajenord i dalje sa pet bodova prednosti nad Ajaksom.  Da li je to ta sezona? Punih 17 godina Roterdam čeka titulu.

EREDIVIZIJA - 10. KOLO:

Petak:

Ekscelzior - Cvole 0:2 (0:0)
/Menig 48, Varmerdam 88/

Subota:

Go Ahed Igls – Tvente 0:2 (0:1)
/Jeboa 44, Selina 89/

PSV - Sparta Roterdam 1:0 (0:0)
/Ramzelar 78/

Roda - Den Hag 1:1 (0:1)
/Paulisen 86 - Duplan 37/

Viljem - Utreht 0:1 (0:0)
/Haler 90+1/

Nedelja:

NEC – Vitese 1:1 (0:1)
/Dumić 88 - For 38/

Fajenord – Ajaks 1:1 (0:0)
/Kajt 85 - Dolberg 55/

Groningen - AZ Alkmar 2:0 (2:0)
/Linsen 18, Van Vert 45+2/

16.45 Herenven - Herakles

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

AjaksAZ AlkmarDirk KajtEredivizijaEvropaFajenordGroningenHolandijaVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara