"Haris Seferović"
"Haris Seferović"

Ajntraht zgazio Švabe, Partizanov rival se opet obrukao!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.15. | 17:33

Štutgart ponižen na svom stadionu (1:4), dok je Augzburg i dalje bez pobede u Bundesligi. Jojićev Keln do trijumfa nad Hamburgerom posle preokreta

Haris Seferović

Uzbudljivo fudbalsko popodne u Bundesligi. Bilo je golova, preokreta, sve onoga što nam nemački fudbal donosi skoro svakog vikenda, a u ovom kolu videli smo dobrih izdanja gostujućih ekipa. 

Izabrane vesti

Od domaćina najubedljiviji je bio Majnc, koji je na svom stadionu isprašio Hanover sa 3:0, dok je posle sjajnog preokreta slavio i Keln, koji je uzeo meru Hamburgeru (2:1).

Japanac Jošinori Muto je sa dva gola u 15. i 29. minutu nagovestio trijumf Majnca, a tačku na pobedu ekipe trenera Martina Šmita i proboj ka vrhu tabele stavio je Junus Mali u 47. minutu.

Keln je posle zanimljivog preokreta savladao Hamburger, koji je poveo u 48. minutu preko Luisa Holtbija. Ulazak sa klupe Miloša Jojića u 58. minutu razmrdao je domaćina koji je najpre izjednačio preko Hosinera u 76. minutu, a četiri minuta kasnije stigao je do trijumfa iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. Bosanac Spahić je oborio jednog fudbalera Kelna nakon čega je isključen. Sudija Ajtekin je pokazao na belu tačku, a Modest je sa 11 metara tutinski pogodio gol gostiju za konačnih 2:1. Gojko Kačar odigrao je drugo poluvreme nakon što je u 46. minutu zamenio Gideona Junga.  

Novo razočaranje priredio je Štutgart. Švabe su na svom Gotlib Dajmler stadionu poražene od Ajntrahta sa čak 4:1. Filip Kostić odigrao je ceo meč za domaćina, ali nije pomogao svojoj ekipi koja je već na poluvremenu imala gol zaostatka. Crveni karton Poljaka Titona bio je znak za totalnu kapitulaciju Švaba, koju su u finišu zaokružili Haris Seferović i dvostruki strelac Luk Kastanjos. Srpski internacionalac Aleksandar Ignjovski odigrao je drugo poluvreme za Ajntraht, dok u timu iz Frankfurta ponovo nije bilo Mijata Gaćinovića i Slobodana Medojevića

Augzburg, rival Partizana u Ligi Evrope, zabeležio je još jedan poraz kao domaćin, drugi u sezoni. Novajlija u Bundesligi Ingolštat slavio je minimalnim rezultatom, a pogodak odluke postigao je Australijanac Metju Leki u 63. minutu.

Hofenhajm, sa Kevinom Kuranjijem i pojačanjem Eduardom Vargasom u špicu, nije uspeo da slomi otpor novajlije u Bundesligi Darmštata. Bilo je 0:0. 

BUNDESLIGA, TREĆE KOLO

Petak:

Volfzburg - Šalke 3:0 (1:0)
/Dost 17, Rodrigez 59 pen, Klose 61/

Subota:

Štutgart – Ajntraht 1:4 (1:2)
/Didavi 30 – Hlušek 11 autogol, Kastanjos 42, 87, Seferović 69/ 

Augzburg – Ingolštat 0:1 (0:0)
/Leke 63/

Keln – Hamburg 2:1 (0:0)
/Hosiner 76, Modest 82 - Holtbi 48/ 

Majnc – Hanover 3:0 (2:0)
/Muto 15, 29, Mali 47/

Darmštat – Hofenhajm 0:0

18.30 Bajern - Leverkuzen

Nedelja:

15.30 Borusija Dortmund - Herta

17.30 Verder - Borusija Menhengladnah

(FOTO: Action images)


tagovi

Luk KastanjosKelnHaris SeferovićaugzburgAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara