"Valensija u polufinalu"
"Valensija u polufinalu"

Antiklimaks na Mendizorozi! Heroj je Haume Domenek (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 21:49

Valensija na penale izbacila Alaves

Valensija u polufinaluZa vikend prvenstveni kiks protiv Las Palmasa, a i večeras je Valensija hodala po ivici ambisa, pošto u revanšu sa Alavesom nije uspela da sačuva gol prednosti iz prvog duela. Međutim, u penal seriji poslužila ju je sreća, još više Haume Domenek, koji je Baskima skinuo dva udarca i pogurao Slepe miševe do prolaska u polufinale.

Domenek je u penal seriji zaustavio šuteve Alfonsa Pedraze i Ernana Pereza, a kad je u poslednjoj seriji Ruben Sobrino, strelac pogotka koji je utakmicu i odveo u produžtke, prebacio gol postalo je jasno da je Alaves prosuo sve dobro što je uradio u regularnih 90 minuta.

Izabrane vesti

A uradio je mnogo. U 73. minutu savršena lopta Rodriga Elija ka Muniru El Hadadiju, bivši polaznik Barselonine škole pogađa glavom i Alaves vodi sa 1:0. Marselinjo Toral reaguje, iz igre izvodi Nemanju Maksimovića, na teren šalje Santija Minu, a on mu se momentalno zahvaljuje golom za 1:1. Uzalud, sledi taj Sobrinov gol i utakmice ide u produžetke.

U njima Valensija napada, Alaves troši vreme čekajući penale. Imao je i sreće, Rodrigo je u 106. minutu uzdrmao prečku, ali se na kraju ispostavilo da je najveća greška bila to što se uopšte išlo na penale. Haume Domenek je to najbolje objasnio.

Sevilja i Valensija čekaju preostale rivale. Real i Barselonu?

 

Kup kralja, četvrtfinale:

Utorak:

Sevilja - Atletiko Madrid 3:1 (1:1), ukupno 5:2
/Eskudero 1, Banega 48ag, Sarabija 79 - Grizman 13/

Sreda:

Alaves - Valensija 2:1 (2:1, 0:0), penalima 2:3
/Munir 73, Sobrino 86 - Santi Mina 77/

U toku:

Real Madrid - Leganes, prvi meč 1:0

Četvrtak
21.30: (1,10) Barselona (11,0) Espanjol (19,0)

prvi meč 0:1

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKup kraljaPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara