""
""

Bajern krizira! Nesrećnici iz HSV-a izgubili od najgoreg tima lige, Kruzeova četiri komada za nastavak čudesnog Verderovog niza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.17. | 17:33

Konačno pobedio Ajntraht

Emotivno ispražnjeni Bajern trokirao je u Bundesligi drugi put zaredom, ili ako hoćete treći put u poslednja četiri kola! Na Alijanc areni odoleo je Majnc - 2:2. I ne samo da je odoleo, nego je dva puta vodio

Izabrane vesti

Ovaj remi verovatno neće ugroziti novu titulu koja je Bavarcima poodavno prišivena, ali svakako nije dobra uvertira za novi Klasiker koji je na programu u sredu u okvoru polufinala DFB kupa.

Majnc je poveo debitantskim pogotkom Bojana Krkića u Bundesligi već u 3. minutu. Domaći su brzo odgovorili preko Robena, da bi novo vođstvo momcima Martina Šmita doneo Brosinski iz penala. Tim rezultatom otišlo se na odmor. Bilo je čak i sporadičnih zvižduka...

Karlo Ančeloti nije odmarao najbolje igrače, kako se očekivalo, i to ovom bodu Majnca daje na značaju. Gosti su bez celog plena ostali zahvaljujući preciznom udarcu Tijaga Alkantare u 73. minutu sa ivice šesnaesterca. Koliko je Španac ove sezone važan šraf u igri Bajerna govori i podatak da je to već njegov peti gol u sezoni, odnosno da je u prethodne tri zajedno dao svega četiri.    

Domaćin je do kraja meča pritiskao sve jače, ali nije uspeo da slomi otpor žilave i danas posebno hrabre Šmitove družine.

Bajern u poslednjih šest utakmica: Jedna pobeda, dva remija, tri poraza



Hamburger je najveći gubitnik u ovom kolu Bundeslige i tako će sigurno ostati i nakon sutrašnjih utakmica! Ekipa Markusa Gisdola imala je zicer kod kuće protiv odavno prežaljenog Darmštata, a uspela je da još jednom vrlo neprijatno iznenadi svoje verne navijače - 1:2. HSV je i pre ovog poraza bio u teškoj situaciji, sada je u još težoj. Ništa nije izgubljeno, ali definitivno je jasno da će treću sezonu zaredom nekadašnji šampion Evrope morati do poslednjeg kola da se bori za goli život.

Darmštatu, koji još nije zvanično ispao, tri boda danas su doneli Sulu - pogotkom posle kornera u 51. minutu i Plate golom u 53.

Dva najuzbudljivija susreta odigrana su u Frankfurtu i u Ingolštatu. U oba slučaja preokreti. Ajntraht je bio u seriji od sedam mečeva bez pobede, zbog čega je doveo čak u opasnost svoj bundelsigaški status, da bi danas nakon 0:1 uspeo da okrene Augzburga i zahvaljujući svom najboljem fudbaleru ove sezone, Meksikancu Fabijanu, stigne do tri boda. Rebić je u nadoknadi samo overio trijumf domaćih.       

A u gradu Audija posle 1:0 i 2:1 za domaće, šou program Maksa Kruzea. Kao u najboljim danima zaplesao je nekadašnji nemački reprezentativac i sa četiri gola režirao veleobrt, obezbedivši svom timu neverovatnu osmu pobedu u poslednjih deset utakmica. S ova tri boda tim sa Vezera došao je od poslednjeg mesta u jednom momentu do šeste pozicije koja na kraju sezone vodi u Ligu Evrope. A računajući samo drugi deo sezone, ekipa malo poznatog trenera Aleksa Nurija nalazi se na mestu koje vodi u Ligu šampiona...

Herta je zadržala peto mesto pobedom protiv davljenika Volfzburga - 1:0. Vukovima je presudio Vedad Ibišević

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Petak:
Keln - Hofenhajm 1:1 (0:0)
/Bitenkur 58 - Demirbaj 90+2/

Subota:
Bajern - Majnc 2:2 (1:2)
/Roben 16, Alkantara 73 - Krkić 3, Brosinski 40pen/

Ajntraht - Augzburg 3:1 (0:1)
/Fabijan 78, 87, Rebić 90+1 - Guvelev 9/

Hamburger - Darmštat 1:2 (0:0)
/Holand 90+3 - Sulu 51, Plate 53/

Herta - Volfzburg 1:0 (0:0)
/Ibišević 59/

Ingolštat - Verder 2:4 (1:1)
/Leskano 32, Gros 62pen - Kruze 45+1, 81, 87, 90+4/

18.30: Menhenglabah - Dortmund

Nedelja:
15.30: Frajburg - Leverkuzen
17.30: Šalke - Lajpcig

TABELA:


tagovi

Ajntraht FrankfurtaugzburgBajern MinhenBundesligaDarmštatEvropaHamburgerHertameđunarodni fudbalNemackaVerderVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara