"Bas Dost"
"Bas Dost"

Bas Dost konačno u reprezentaciji Holandije

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.03.15. | 13:38

Zbog povrede Robina van Persija Hidink je morao da zove napadača Volfsburga. Povratnik u nacionalni tim je Eljero Elija

Bas DostKakva godina za Basa Dosta. Od početka 2015. niko na svetu nije bolji golgeter od njega, u Bundesligi je postigao 11 golova na sedam mečeva, a sada je pozvan i u reprezentaciju Holandije po prvi put u karijeri. Doduše, bilo je gotovo nemoguće da pored veličina koje su proteklih godina branile boje Oranja, on zaigra za seniorski nacionalni tim, pa je sada iskoristio izostanak Van Persija.

Priključenje još jednog neočekivanog fudbalera reprezentaciji odjeknulo je holandskim medijima. Eljero Elija se vraća u redove Narandžastih. Bivši igrač Juventusa i Verdera doživeo je pravu malu renesansu kod trenera Ronalda Kumana u Sautemptonu, pa je zbog toga uvršten na preliminarni spisak selektora Gusa Hidinka.

Izabrane vesti

Dost nije efikasan samo u Bundesligi, jer je on bio glavni odgovorni za izbacivanje Sportinga iz Lisabona u Ligi Evrope, kada mu je na Folksvagen areni dao dva gola. Procvat bivšeg igrača Herenvena sjajno je propratio selektor Hidink, pa ostaje samo da se vidi da li će dobiti mesto na terenu od početka meča sa Turskom koji je na programu krajem marta, ili će šansu morati da traži sa klupe.

Već je obelodanjeno da će Turci verovatno biti oslabljeni za Kolina Kazima Ričardsa koji će u Beogradu probati da se izleči na vreme od povrede zadnje lože.

(FOTO: Action images)


tagovi

Volfzburgreprezentativni fudbalHolandijaGus HidinkEvropaEljero ElijaBas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara