""
""

Baskijska bajka se nastavlja: Real Sosijedad maršira ka Ligi šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.13. | 13:53

Pobedom nad Rajo Valjekanom golovima Agirečea, plavo-beli sa Anoete ostali na dobrom putu da zaigraju u evropskoj eliti gde su nekada bili sa onom sjajnom generacijom Kovačevića, Ćabija Alonsa, Nihata, Karpina...

 

Izabrane vesti

Prošle sezone su hit bili Baksijci iz Bilbaoa, a sada je otkrovenje španskog fudbala – njihov prvi komšija Real Sosijedad. Tim iz San Sebastijana nastavlja sa da korača ka ostvarenju senzacionalnog rezultata – plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Real Sosijedad je i danas u predgrađu Madridu savladao Rajo Valjekano sa 2:0, a junak meča je bio napadač Imanol Agireče. Momak koji je ponikao u Sosijedadu igra sjajno ove sezone što je dokazao i danas sa dva gola protiv popularnih Pčelica. Bio je ovo 14. uzastopni meč Real Sosijedad bez poraza, pa onda i nije čudo što i drže sjajnu četvrtu poziciju sa četiri boda više od prvih pratilaca Malage i Valensije.

Gosti su od starta meča kidisali ka golu Rajo Valjekana, a Agireče i Karlos Vela pravili velike probleme rivalima. Već u šestom minutu su stigli do vođstva. Sjajan pas De la Bele za Agirečea koji ne greši. Samo desetak minuta kasnije, opet Agireče matira Rubena. Ovoga puta posle asistencije Ćabija Prijeta.

Posle laganog vođstva, Baskijci su smanjili gas i čuvali vođstvo. Iz te pasivnosti su se stvorile i dve šanse za Rajo, ali su Ćori Domingez i Andrija Delibašić bili neprecizni. Mada, mogao je Agireče da postigne i treći gol u finišu meča, ali je malo bio neprecizan za het trik. Na kraju je Sosijedad sačuvao rano stečenu prednost i zasluženo osvojio tri boda.

Plavo-beli sa Anoete igraju sezonu iz snova, a verovatno će im najveći konkurent za to četvrto mesto biti Valensija koja za dva kola stiže u San Sebastijan što će biti možda i ključna bitka za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako, Real Sosijedad pobedi i u tom meču, biće na pragu da opet zaigra u eliti gde su nekada igrali sa onom sjajnom generacijom Kovačevića, Nihata, Ćabija Alonsa, Karpina, Vestervelda...

Baskijska priča se bliži srećnom kraju.

(FOTO: Action images)


tagovi

AgirečeAlehandro Ćori DomingezAndrija DelibašićEvropaKarlos VelaPrimeraRajo ValjekanoReal SosijedadŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara