""
""

Benfika se izgubila na ostrvu! Prvi poraz u sezoni i to od najslabijeg napada u ligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.16. | 23:30

Maritimo nadigrao šampiona - 2:1

I to je jednom moralo da se dogodi - portugalski šampion pao je na kolena prvi put ove sezone! Ali, malo ko mogao je da očekuje da bi baš Maritimo mogao da bude taj koji će skinuti krunu sa glave vladajućeg prvaka države. Da budemo precizniji - verovatno niko nije verovao da će Benfiku na kolena baciti najslabiji napad u prvenstvu - 2:1. 

Izabrane vesti

U prvih 11 rundi Maritimo je postigao ukupno šest golova, a samo protiv Benfike - dva! Dovoljno da Benfika ipak doživi prvi poraz u sezoni, za veliku radost Sportinga, Brage i Porta, koji tek treba da odigraju svoje utakmice i eventualno nadoknade minus. A Porto i Braga će se čak i međusobno sudariti. 

Već posle pet minuta Ederson je bio primoran da vadi loptu iz mreže. Strelac je bio Gevorg Hazarjan, uz malu pomoć kapitena Luizaoa.

Uspeli su gosti iz Lisabona da uzvrate udarac i to preko talentovanog Gonkala Guedesa u 27. minutu meča. I to na prilično komičan način. Guedes, zapravo, nije ni bio učesnik akcije za pogodak, ali je odbitak od njegove noge loptu prosledio u suprotan ugao i zbunio golmana Gotardija.

Međutim, domaćin se nije predavao. U nastavku su igrači Maritima pružili još jači otpor i na kraju ipak stigli do zaslužene nagrade. Igrao se 69. minut kada je Kosta proigrao Maurisija, a Ederson nije mogao mnogo toga. 

Do kraja utakmice Benfika je propustila dve dobre šanse da stigne bar do boda, ali Maritimo je izdržao. I zasluženo stigao do celog plena. 

PRIMEIRA - 12. KOLO

Petak:

Maritimo - Benfika 2:1 (1:1)
/Hazarjan 5, Maurisio 69 - Guedes 27/

Subota:

17.00 Rio Ave - Tondela
19.15 Sporting Lisabon - Vitorija Setubal
21.30 Porto - Braga

Nedelja:

17.00 Moreirense - Nasional
17.00 Feirense - Aruka
19.00 Eštoril - Belenenses
21.15 Vitorija Gimaraiš - Šaves

Ponedeljak:

21.00 Pasoš Fereira - Boavista

(FOTO: Action Images)


tagovi

PortugalMaurisioMaritimoGonsalo GedesEvropaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara