""
""

Betis i Moura - istina je! Pari Sen Žermenu malo 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 14:24

U igri i Valensija, Napoli i dalje gleda ka rešenjima iz Serije A

Pominjalo se, gotovo stidljivo, pred samo otvaranje fudbalskog tržišta da bi Betisova bomba ove zime mogao da bude Lukas Moura. Prošao je, evo, skoro ceo prelazni rok i pominjali su se svi drugi osim Betisa, ali se uprava tima iz Sevilje ipak aktivirala i krenula po veliki potpis.

Izabrane vesti

Ova vest provejala je iz Francuske, gde se prvo javio nešto manje pouzdani Le Parisijen, a za njim i L'Ekip: Inicijalni kontakti su uspostavljeni i Betis je već usmeno predočio svoju prvu ponudu za Mouru. Klub sa stadiona Benito Viljamarin spreman je da za obeštećenje izdvoji 18.000.000 evra, ali bi u posao bili uključeni i realni bonusi koji bi transfer podigli na 30.000.000 evra. 

U Pari Sen Žermenu su zadovoljni time što je ovakva ponuda pristigla, ali nisu zadovoljni visinom obeštećenja. PSŽ od svih potencijalnih kupaca traži možda i nerealnih 40.000.000 evra, s obzirom da je Moura ove sezone igrao svega 79 minuta i da mu ugovor ističe za godinu i po dana. 

Vreme, ipak, ne radi u službi Parižana, već Betisa. PSŽ je sve više u tesnacu jer do 30. juna mora da proda igrače u vrednosti od 70.000.000 evra kako bi izbegao drakonsku kaznu zbog kršenja pravilnika finansijskog fer-pleja. 

Kako PSŽ verovatno neće moći da računa na veliki novac od prodaje Havijera Pastorea Interu, mnogo toga zavisiće od transakcije Gonsala Guedeša. Mladi Portugalac će gotovo izvesno biti prodat ove zime, samo je pitanje za koji novac. Valensija, gde se Guedeš vratio u fudbalski život i trenutno igra na pozajmici, figurira kao prvi kandidat, a PSŽ je postavio cenu na 30.000.000 - 35.000.000 evra i ona važi samo za Slepe miševe. Za ostale ona je mnogo viša - preko 50.000.000 evropskih novčanica. 

Valensija se sada pominje i kao moguća destinacija za Mouru, s tim da ekipa sa Mestalje ne bi mogla da kupi obojicu, već bi morala da se odluči za jednog. Ukoliko pregovori sa Guedešom propadnu, onda bi Moura bio naredna meta. 

Gde to ostavlja Betis? Opcija je samo jedna - da pošalje izdašniju ponudu PSŽ i da nekim čudom ubedi Mouru da je to pravi klub za njega. Brazilac je već odbio Nant koji mu je nudio minutažu do kraja sezone, Mančester junajted je propao posle dolaska Aleksisa Sančeza, dok su se Napoli i Totenhem pritajili... 

Moura više nije poželjan na Parku prinčeva, to je potvrdio i Unaj Emeri, pa je transfer jedina mogućnost. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

BetisEvropaFrancuskaLiga 1Lukas MouraPari Sen ŽermenPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara