""
""

Bijelsa, ne ide s decom! Amijen pregazio Lil

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.17. | 20:51

Posle dva trijumfa trostruki šampion se vraća na staro...

Dve utakmice u tri dana za mladu ekipu Lila bilo je previše! Posle dve vezane pobede koje su podigle iz pepela momke Marsela Bijelse, trostruki šampion Francuske poražen je na gostovanju Amijenu (0:3), tako da nije iskoristio šansu da konačno pobegne iz zone ispadanja. 

Izabrane vesti

Štaviše, Amijen je preskočio Lil i gurnuo ga na pretposlednju poziciju posle 13 odigranih kola. 

Večerašnji meč zapravo je odložen susret 8. runde koji je trebalo da se odigra 30. septembra. I počeo je taj susret, Lil je štaviše imao prednost od 1:0, kada se u 31. minutu srušila tribina. Utakmica je naravno prekinta i zakazana za danas...

A danas skroz druga priča. Posle tri uzastopna remija Amijen je pružio ponajbolju partiju u dosadašnjem toku sezone i prosto deklasirao goste - 3:0. Junak trijumfa je 23-godišnji napadač iz Konga Harison Manzale, dvostruki strelac, mada sve pohvale idu i na račun Lasine Traorea, dvostrukog asistenta. 

Pošto je Amijen u 36. i 48. minutu stigao do ogromnih 2:0, jasno je bilo da Lilu neće biti spasa. 

Inače, Bijelsa je danas izveo baš mlad tim. Samo jedan igrač od 26 godina, jedan od 25 i dvojica od 24. Svi ostali između 20 i 23. Za tešku ligu poput francuske reklo bi se - previše. 

Domaći su tačku na ovaj trijumf stavili pet minuta pre poslednejg zvižduka. Kakuta je centrirao, lopta rikošetirala po šesnaestercu, da bi se konačno na pravom mestu našao Musa Konate - 3:0.

(foto: Action Images)


tagovi

LilLiga 1Francuska Liga 1FrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara