""
""

Bizarno da bizarnije ne može: Kontroverzan gol u Rumuniji, Temišvar pobedio triput uzastopce i sad ima 0 bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 21:43

George Hadži doveo Vitorul na deobu drugog mesta

Kontroverzan početak 13. kola u prvenstvu Rumunije. U centru pažnje našla su se dešavanja sa meča Konkordija - Poli Temišvar, koji su gosti dobili 2:0, ali su trijumf najavili na bizaran način.

Igrao se 81. minut. Domaćin je imao slobodan udarac na svojoj polovini terena. Golman Kristijan Emanuel Balgraden izašao je na 30 metara od gola s namerom da dugom loptom prebaci težište igre pred kazneni prostor rivala. Na metar-dva od njega stajao je Oktavijan Draghiči.

Izabrane vesti

I šta se desilo?

Golman je prilikom ispucavanja pogodio napadača Temišvara u nogu, ovaj se brže-bolje dokopao lopte i veoma preciznim udarcem sa 25 metara postigao gol za 1:0. Domaći igrači su odmah opkolili sudiju tražeći da gol poništi, jer Draghiči nije bio udaljen 9.15 metara od lopte, no nije vredelo. Arbitar je priznao pogodak suprotan fudbalskim pravilima, a da stvar po domaćina bude gora Konkordija je u nadoknadi, posle kontre, sama sebi dala drugi gol, preko Kristijana Albua.

Još interesantnije: Poli Temišvar je trećim uzastopnim trijumfom izašao „iz bule“. Na ovaj način skupio je 14 bodova u prvenstvu i tako poništio kaznu od baš 14 bodova s kojom je i ušao u sezonu, tako da je sad na - nuli.

U drugoj utakmici večeri Vitorul Georgija Hadžija je zahvaljujući pogocima iz jedanaesteraca savladao Kluž i popeo se na deobu drugog mesta sa Krajovom.

LIGA 1, 13. KOLO

Petak:

Konkordija - Poli Temišvar 0:2 (0:1)
/Draghiči 81, Albu 90+4 ag/

Vitorul - Kluž 2:1 (2:0)
/Jangu 21 pen, Čitu 45+2 pen - Bud 84/

Subota:

17.00 Gaz Metan - Krajova
19.30 Dinamo  Bukurešt - Panduri

Nedelja:

17.00 Jaši - Voluntari
19.30 Targu Mureš - Steaua

Ponedeljak:

Botošani - Astra


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara