""
""

Bravo Vošo! Ni Mađari, ni francuski sudija nisu mogli protiv Vranješa, Abua, Trajkovića... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.07.13. | 22:34

Pobeda Novosađanja nad Honvedom od 2:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i sjajna zaliha pred revanš. Lale žestoko oštećene i igrale 70 minuta sa igračem manje. Nedopustivo slab odziv novosadske publike

Vojvodina gazi ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope! Mađarski Honved je debelo nadigran i zalsuženo pobeđen sa 2:0, večeras na Karađorđu. Novosađani su obezebdili sjajan rezultat pred revanš u Budimpešti i pokazali da su za razliku od prethodnih sezona savladali neke početničke lekcije u Evropi. Večeras su bili gotovo bez greške i zaslužili da im se jasno i glasno kaže: Bravo Vošo!

Izabrane vesti

Evropsko lice Vojvodine, skandalozna odluka sudije iz Francuske i nedopustivo slab odziv Novosađanja na tribinama su večerašnji utisci iz duela Lala i Honveda.

Trener Nikolić je izveo na teren najjači mogući sastav. Na golu je debitovao Delač, a u napadu je od prvog minuta zaigrao Abubakar Oumaru, što znači da on neće moći da igra za neki drugi klub u nastavku kvalifikacija, ako eventualeno pređe u takav neki klub.

Voša je zasluženo slavila sa dva gola razlike iako je skoro 70 minuta igrala sa igračem manje posle skandalozne odluke francuskog sudije Bukea da u 21. minutu isključi mladog Nastića, koji je eventualno zaslužio žuti karton. Suze 19-godišnjeg levog beka prilikom izlaska sa terena su jasno govorile o arbitraži Francuza.

Već od starta Vojvodina je bila bolji rival i najčešće je pretila igrom na duge lopte i prekide. U 8. minutu, Škuletić je sjajno tukao glavom, ali je lopta pogodila mađarskog golmana. Ono što nije uspeo Škuletić, jeste Trajković u 19. minutu. Vranješ je majstorski izveo korner, a štoper Novosađana bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu gostiju.

Vodeći gol je dao krila domaćim fudbalerima, ali im ih je ubrzo skresao sudija iz Francuske već pomenutim (ne)delom iz 21. minuta. Nikolić nije imao kud, pa je morao da izvuče Škuletića i ubaci rezervnog levog beka Barića.

Ipak, ni igrač više nije pomogao Mađarima i njihovoj legiji stranaca. Borbeni fudbaleri Vojvodine su agresivnošću, požrtvovanjem, ali i većim kvalitetom nadoknadili deficit na terenu. Jedinu priliku, Mađari su imali na početku drugog poluvremena, ali je Delač sjajnom intervencijom pokazao zašto je doveden u Novi Sad.

I konačno, pravda je zadovoljena u 71. minutu. Brzonogi Abubakar Oumaru je prevario Barata koji je bio toliko spor da je srušio vihornog Kamerunca i skrivio penal. Siguran izvođač najstoržije kazne je bio Vranješ koji je topovskim udarcem sa bele tačke skoro pocepao mrežu Mađara. Inače, iskusni vezista je pored gola i asistencije, pružio i sjajnu igru, majstorski dirigovao igrom domaćeg tima i pokazao da je ključni čovek u veznom redu čete Marka Nikolića.

Pored skandalozne odluke francuskog sudije, jedini minus sa meča je novosadska publika. Bez obzira na lep gest kada su najvatrenije pristalice razvile transparent sa likom pokojnog Bate Butorovića, Novosađani danas nisu položili ispit. Samo 6.500 ljubitelja fudbala na Karađorđu je nedopustivo mali broj, jer Voša je igrom pokazala da zaslužuje brojniju i glasniju publiku.

Ovih 2:0 predstavljaju ogroman kapital pred revanš u Mađraskoj za sedam dana i ako Vojvodina bude na svom nivou, ne vidi se način kako će Honved uspeti da preokrene ukupan skor. Voša je na pragu plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vojvodina – Honved 2:0 (1:0)
/Trajković 19, Vranješ 71 penal/

Stadion: Karađorđe
Gledalaca: 6.500
Sudija: Rudi Buke (Francuska)
Crveni karton: Nastić (Vojvodina) 21. minut

VOJVODINA: Delač – Vukićević, Trajković, Đurić, Nastić – Poletanović, Radoja, Vranješ – Alivodić (od 90+3 Bilbija), Oumaru (od 89. Ivanić) – Škuletić (od 26. Barić)

HONVED: Kemeneš – Barat, Ignjatović, Lovrić, Alćibade – Hidi, Nađi (od 46. Delčeg), Večei (od 55. Dijara), Živanović – Holender (od 65. Ikene), Testardi

(FOTO: Stars sport/arhivska fotografija)

 


tagovi

Abubakar OumaruBojan NastićEvropaHonvedkvalifikacije za Ligu EvropeLiga EvropeMađarskaPetar ŠkuletićSrbijaStojan VranešFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara