""
""

Buongiorno Italia: Inter presekao - Spaleti potpisao! Za 12.000.000 evra i gomilu pojačanja iz Rome...

Vreme čitanja: 5min | uto. 23.05.17. | 11:38

Velika borba Juventusa i Milan za potpis fudbalera Lacija, pakt za Sinišu Mihajlovića

(Od dopinska MOZZART Sporta iz Rima)

Dolazak Lučana Spaletija na Interovu klupu je udarna vest u italijanskoj sportskoj štampi. Međutim, po svoj prilici, neće samo trener Rome preći iz Večnog grada u lombardijsku prestonicu. Inter je forkusiran i na dovođenje par igrača Rome, pre svih Najngolana i Manolasa, a Milan cilja Bilju i Keitu iz Lacija. Piše se i o tome koji je najlepši Juventus u istoriji: današnji, Lipijev ili Trapatonijev. Tutosport navodi da je Mihajlović napravio pakt sa igračima da nema zezanja na poslednjoj utakmici sa Sasuolom a predsednik Torina da ima dogovor sa Mihom da nastave dalje zajedno.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Spaleti, evo ti Inter”, otvara današnje izdanje Gazete sa vešću da su rukovodioci Nerazura Valter Sabatini, Pjero Auzilio i porodica Žang odlučili da povere aktuelnom treneru Rome zadatak da vodi u sledeće tri godine Inter. Gazeta otkriva da će Spaleti zarađivati 4.000.000 evra godišnje i da će zvanično saopštenje o njegovom novom angažmanu biti objavljeno u ponedeljak. Sa Spaletijem bi iz Trigorije putem Pintetine u Apijano Đentileu mogli da krenu i Najngolan, Strotman, Ridiger, Manolas i Emerson.

U redakcijskom komentaru Gazeta pozdaravlja izbor Intera da poveri prvi tim Spaletiju. “Ima odgovarajući karakter”, naslov je analize kompatibilnosti toskanskog stručnjaka i trofejnog italijanskog kluba koji se nalazi u dugogodišnjoj krizi.

I dok Inter pazari u Trigoriji, Milan se obrušio na Formelo. Naime, generalni direktor Fasone i sportski direktor Mirabeli su u Večnom gradu gde su juče imali sastanak sa predsednikom Lacija Lotitom: ”Milan između prošlosti i budućnosti. Bilja i Keita u kineskim snovima”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je dvojac Fasone - Mirabeli ponudio 40.000.000 evra za dvojicu igrača ali da Lotito traži barem 10.000.000 više.

“Totijev adio: Pozdrav Laciovih navijača podelio Rim”, piše Gazeta da je transparent koji su “Iridučibili” posvetili kapitenu Rome na meču sa Interom izazvao oprečne reakcije, kako među navijačima Nebeskopalvih tako i Đalorosih.

Poljupci Staroj dami: Alegri sa Evro Juveom može da zaseni Trapatonija i Lipija”, naslov je velike komparativne analize lista o Juventusima koji su se popeli na krov Evrope i aktuelnog sastava Bjankonera. Po mišljenju Gazeti ako Alegri osvoji pehar sa velikim ušima u Kardifu svrgnuće sa trona dvojac legendarnih trenera Stare dame. List piše i da se Juve već ozbiljno koncentriše na predstojeći prelazni rok i da su već spremna dva velika pojačanja na duge staze, Šik i Keita, a da bi šlag na torti bio angažman Di Marije iz PSŽ-a.

CORRIERE DELLO SPORT

I rimski dnevnik je posvetio glavnu pažnju treneru Rome i njegovoj sledećoj destinaciji u karijeri: ”Spaleti u Interu”. Korijere tvrdi da je toskanski stručnjak već potpisao novi ugovora sa Nerazurima i da je bio odlučujući jučerašnji sastanak kada je postalo jasno da su veoma male šanse da Antonio Konte napusti Čelsi i prihvati ponudu Intera. Poput Gazeta i Korijere pretpostavlja da bi sa Spaletijem u Inter mogli da krenu i neki igrači Rome, pre svih, Najngolan.

Istovremeno, rimski dnevnik izveštava da je Euzebio di Frančesko najveći favorit da nasledi Spaletija na klupi Rome: ”Di Frančesko ide prema Romi: Spreman sam za veliki klub”, citira se izjava člana poslednjeg tima Rome koji je osvojio šampionsku titulu 2001. godine. Na unutrašnjim stranama se dodaje da su Emeri i Paulo Soza i dalje u trci ali da su iza stručnjaka Sasuola.

“Toti, sve bliže ostanku u klubu. Gandini: žellimo ga u našem timu”, prenosi izjavu generalnog direktora Rome Korijere koji je ponovio da u klubu žele da Toti zameni odmah svlačionicu za kancelariju u Trigoriji. Međutim, kapiten Rome nastavlja da ćuti o svojoj budućnost što pothranjuje priče o eventualnom napuštanju Rome i nastavak fudbalske karijere u SAD, odnosno u Majamiju.

“Milan: Bilja i Kejta. Lacio, šta ćeš sad?”, pita se polemički Korijere posle ponude Rosonera za dvojicu nosećih fudbalera Lacija u ovoj sezoni. Za razliku od Gazete koja piše da je Lotito tražio 50.000.000, Korijereovi izvori barataju sa nešto većom cifrom od 55.000.000. Vesti o prodaji Bilje, Keite i De Fraja su uzbunili čitav ambijent oko Lacija i svi sa nestrpljenjem čekaju da vide koje će korake preduzeti predsednik Nebeskoplavih Lotito.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik stavlja u prvi plan operaciju dovođenja Keite u Juventus: ”Kejta, kakav prasak”. U podnaslovu se prenose reči generalnog direktora Marote koji je priznao da Staru damu interesuje napadač Lacija. Štaviše, Juve već ima dogovor sa Keitom, petogodišnji ugovor sa platom od 2.500.000 evra plus premije, ali ne želi da plati 20.000.000 evra koliko traži Lotito (Juve ne nudi više od 15.000.000) jer Senegalcu ističe ugovor sledeće godine.  Ipak, Tutosport upozorava da Juve mora da bude oprezan jer Milan igra veoma ozbiljno na kartu duplog posla, odnosno da u paketu uzme Bilju i Keitu

Istovremeno, list obaveštava svoje čitaoce da je Juve otkupio igrački karton Kvadrada plativši obeštećenje Čelsiju od 20.000.000 evra.
„Donaruma, Montela razdrmao sve”, piše Tutosport da je trener Milana tražio i od golmana i od kluba da stave karte na sto i da se što brže razjasni status talentovanog čuvara mreže.  

“Inter je izabrao Spaletija”, i Tutosport odvaja prostor za transfer Spaletija iz Rome u Inter. U podnaslovu se precizira da su rukovodioci Intera prelomili jer nisu želeli više da čekaju na odgovor Kontea.

“Pakt za Mihajlovića”, naslov je sa fotografijom srpskog stručnjaka u vrhu naslovnice. U podnaslovu se kaže da su igrači Torina obećali Siniši da će protiv Sasuola, u poslednjoj utakmici prvenstva, videti Toro iz najboljih dana i tako su izbegli karantin. S druge strane, vlasnik kluba Urbano Kairo je potvrdio da su Siniša Mihajlović i Galo Beloti u centru njegovog projekta za sledeću sezonu Torina i da će vrlo brzo on i trener sesti za sto i dogovoriti se o dugoročnom programu.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Balde KeitaBuongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusLacioLučano SpaletiMilanRomaSerija ASiniša MihajlovićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara