"Detalj sa meča"
"Detalj sa meča"

Čančarević anđeo čuvar Crvenih đavola, imenjaci iz Kragujevca i Niša odigrali bez golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.14. | 14:50

Gosti sa Čaira imali bolje prilike, ali je golman domaćeg tima bio siguran među stativama

Detalj sa mečaTreće mesto na tabeli ostalo je van domašaja Radničkog iz Niša, koji je uprkos zrelijim prilikama na gostovanju kod imenjaka iz Kragujevca morao da se zadovolji bodom pošto je utakmica završena bez golova.

Šansi nije bilo u izobilji, Kragujevčani su dominirali prvim delom igre, ali nisu uspevali da probiju bedem pred golom Aleksandra Kesića, dok su se izabranici Dragoljuba Bekvalca razigrali u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

I njima je nedostajao završni pas, ali su iz prekida opasno pretili.

Prvo je u 53. minutu Vladan Pavlović pokušao da iznenadi Ognjena Čančarevića iz slobodnog udarca iskosa. Gađao je bliži ugao, ali je golman Radničkog 1923 bio oprezan.

Čančarević se istakao i u 74. minutu kada je rezervista Petar Đuričković centrirao iz slobodnog udarca sa oko 40 metara, Ivan Pejčić je za malo zakasnio na loptu, ali je ona nezgodno odskočila i umalo prevarila čuvara mreže Kragujevčana.

Ipak, 24-godišnji golman je ponovo dobro reagovao, bacio se unazad i vrhovima prstiju loptu izbacio u korner, pa je na semaforu i dalje pisalo 0:0.

Ataci Nišlija nastavili su se i u finišu meča, ali se Kragujevčani nisu dali. Međutim, jasno se videla namera tima sa Čaira da se u prolećnom delu sezone dokopa izlaska na evropsku scenu. Trenutno su Nišlije na deobi četvrtog mesta na tabeli, trećeplasirana Jagodina je dva koraka ispred, a do kraja sezone ostalo je još 14 kola.

Već sledeće nedelje pravi ispit za Bekvalca i njegovu ekipu – derbi sa Partizanom u Humskoj.
"Išli smo na tri boda, kao što su i naši domaćini. Ali, mislim da su brzo uvideli kakav je odnos snaga, pa su zadovoljili bodom. Mi smo imali više od igre, ali nismo koristili naše šanse, a opet - protivnik je opasno pretio iz kontri. Na kraju, niko nije zaslužio da izgubi", sportski je posle meča komentarisao trener Nišlija Dragoljub Bekvalac.

Kolega iz Kragujevca Radmilo Ivančević izneo je vrlo sličan stav.
"Pali smo u drugom poluvremenu, ali ni protivnik nam nije dozvolio da igramo. To je odličan tim, koji će sigurno igrati sve bolje i na kraju sezone biti u samom vrhu. Čvrsti su, agresivni, organizovani i moramo da budemo zadovoljni bodom, ali i igrom, jer ako ovako nastavimo, a nema razloga da ne bude tako, izbeći ćemo ono najgore - borbu za opstanak".

RADNIČKI 1923 – RADNIČKI NIŠ 0:0

Stadion: Čika Dača;
Sudija: Milenko Vukadinović;

Radnički 1923: Čančarević – Pavlović, Rosić, Bubanja, Marić – Beljić, Vidović, Knežević, Krivokapić, Adamović (od 73’ Andrić) – Čadikovski (od 89’ Miljuš);

Radnički Niš: Kesić – Pauljević, M. Petrović, Bulatović, Pavlović – Jovanović, Ćulum, Marjanović (od 89’ Kolarević), S. Petrović (od 69’ Đuričković), Stojanović – Jelić (od 46’ Pejčić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladan PavlovićSuperligaSrbijaRadnički NišRadnički KragujevacPetar ĐuričkovićOgnjen Čančarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara