""
""

Čekajući da prorade pojačanja… Bonaventura čuva Milan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.17. | 22:45

Odlični vezista sa dva pogotka srušio neugodnu Bolonju i donekle smirio strasti koje već nedeljama tinjaju u gradu monde – 2:1

Mnogo su se letos u Milanu trudili da stvore tim koji će biti u stanju da konkuriše za najviši plasman u Seriji A, dovedena su brojna, po optštem mišlljenju, vrlo kvalitetna pojačanja, ali ona nikako da prorade, pa fleke moraju da vade starosedeoci. Đakomo Bonaventura je sa večerašnja dva pogotka srušio upornu i izuzetno neugodnu Bolonju na San Siru, pa je Đenaro Gatuzo konačno ostvario prvu pobedu kao strateg Rosonera – 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Tantalove muke su videli domaći igrači dok nisu slomili otpor ekipe Roberta Donadonija, a lomili su ga praktično tokom čitave utakmice, iako je ona otvorena golom upravo junaka Bonaventure, kojem je loptu pred noge glavom spustio Nikola Kalinić.

Gosti se nisu previše potresli zbog primljenog gola, pokazali su šta znaju i nakon sjajne akcije Destra i Verdija, stigli do izjednačenja golom izdanka Milanove fudbalske škole i jednog od najprijatnijih osveženja Serije A u ovoj sezoni.

Milan je sve do 76. minuta tražio put do drugog gola, a onda kada je izgledalo da su ti napadi beznadežni usledio je centaršut Borinija na ivicu peterca i nebeski skok Bonaventure. Čoveka koji na svojim plećima nisi ovaj posrnuli tim Rosenera.

Bolonja je do tog trenutka bila orjentisana isključivo na odbranu svog gola, ali je nakon drugog pogotka Bonaventure ponovo pokazala svoje napadačke kapacijete. Za samo nekoliko minuta tresla se prečka Donaruminog gola, a supertalentovani čuvar mreže u nekoliko navrata morao je krajnjim naporima da čuva svoju mrežu. Ipak, na sreću po Gatuza i Milan tri boda su ostala u gradu mode, pa će se u Milanelu narednih dana raditi u nešto mirnijoj atmosferi. Naredna nedelja zakazana je za dva okršaja sa Veronom. Prvo u Kupu Italije, a onda i u Seriji A. Milan tu mora da potvrdi kvalitet i zabeleži dve sigurne pobede, jer nakon toga slede okršaji sa Atalantom i Fjorentinom.

 

ITALIJA 1 - 16. KOLO

Subota
Kaljari - Sampdorija 2:2 (0:2)
/Farijas 56, Pavoleti 60 - Kvaljarela 11, 19/

Juventus - Inter 0:0

Nedelja
Kejvo - Roma 0:0

Napoli - Fiorentina 0:0

SPAL - Verona 2:2 (0:2)
/paloski 86, Antenući 88 - Ćerći 55 penal, Kaseres 69/

Udineze - Benevento 2:0 (2:0) 
/Barak 5, Lazanja 41/

Sasuolo - Krotone 2:1 (2:0)
/Goldaniga 49, Politano 61 - Budimir 66/

Milan - Bolonja 2:1 (1:1)
/Bonaventura 10, 76 - Verdi 23/

Ponedeljak
19.00: (3,00) Đenova (3,20) Atalanta (2,45)
21.00: (1,55) Lacio (4,20) Torino (6,00)

* Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

Đakomo BonaventuraEvropaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara