""
""

Čista lepota fudbala i superderbi davljenika! Pet golova, Rosaleda u transu i Malaga na pragu izlaska iz crne rupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.17. | 13:55

Odličan fudbal na Rosaledi, tim iz Andaluzije slavio protiv Deportiva golom u završnici meča - 3:2

Možda i najlošiji derbi odigrali su Atletiko i Real u poslednjih nekoliko godina. Previše nadmudrivanja, premalo kvalitetnog fudbala. Ali, ono što nisu pružili stari madridski suparnici, pokazali su fudbaleri - Malage i Deportiva! I to u veoma uzbudljivoj utakmici na Rosaledi, uz pet golova i pobedu domaćina rezultatom 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

I to je čista lepota španskog prvenstva - kada ti davljenici pruže fudbal za uživanje, bez previše razmišljanja i sa mnogo konkretnih poteza. Naravno i - mnogo golova! 

Sve je počelo već u 15. minutu utakmice, kada je Roberto Rosales iskoristio visoku loptu posle kornera i slobodan prostor u kaznenom prostoru gostiju kako bi uputio izvrstan volej i kroz šumu nogu zatresao mrežu. Bio je to samo početak jednog zaista uzbudljivog susreta.

Nepunih osam minuta kasnije Lukas Perez je doneo radost Deportivu. Bio je to majstorski centaršut Selsa Borgesa sa desne strane, pravo na glavu povratniku u Primeru, kome nije bilo teško da nađe put do mreže i dodatno „zapali“ atmosferu na uvek emotivnoj Rosaledi.

Ni početak drugog poluvremena nije prošao bez uzbuđenja. Mada je Fabijan Šar bio strelac, treba posebno istaći Borgesa koji je poslao razarajuću loptu po zemlji i dodavanje od gotovo 40 metara za Pereza, koji je pokušao samostalno da završi akciju. Ipak, na odbitak je lepo natrčao Šar i poslao loptu tamo gde joj je mesto. Deportivo je uspeo da stigne do preokreta.

Ali, to je bio samo početak ludila viđenog u nastavku utakmice. Nedugo pošto je Šar okrenuo rezultat, Malaga se izdigla i vratila u život. Bila je to lukava realizacija prekaljenog urugvajskog lisca Čorija Kastra, u situaciji gde bi se mnogi verovatno spetljali.

Upravo je ovaj pogodak dao atomsku energiju Malagi da krene u potpunu ofanzivu i napadne gol Deportiva. Samo nekoliko sekundi pošto je Kastro doneo novo izjednačenje, Mičel je u vatru bacio Borhu Bastona, koji je na kraju izrastao u heroja Malage. Baston se odlično ponudio Huanpiju, koji ga je proigrao kao od šale, a ovom je preostalo samo toliko da postigne gol i baci Rosaledu u trans. Tako je i bilo.

Nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona stigao je do zlata vrednih bodova koji ih vraćaju u život i dovode na prag izlaska iz opasne zone.

ŠPANIJA 1 - 12. KOLO

Petak

Đirona - Real Sosijedad 1:1 (0:1)
/Stuani 64 - Vilijan Hoze 7/

Subota

Hetafe - Alaves 4:1 (2:0)
/Bergara 6, Hose Molina 9 pen, Anhel 53 i 64 - Santos 81/

Leganes - Barselona 0:3 (0:1)
/Suarez 28, 60, Paulinjo 90/

Sevilja - Selta 2:1 (1:1)
/Murijel 36, Nolito 48 - Gomez 13/ 

Atletiko Madrid - Real Madrid 0:0

Nedelja

Malaga - Deportivo 3:2 (1:1)
/Rosales 15, Kastro 63, Baston 84 - Perez 23, Šaf 52/

16.15:  (3,40) Espanjol  (3,40)  Valensija (2,15) 
18.30:  (1,90) Las Palmas  (3,50)  Levante (4,10) 
20.45:  (2,25) Atletik Bilbao  (3,25)  Viljareal  (3,30)

Ponedeljak

21.00: (2,45) Eibar (3,30) Betis (2,95)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borha BastonEvropaFabijan ŠarMalagaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara