""
""

Crveno-crna oluja, Bonući i Bilja u Milanu! Sprinterski pregovori, sati u pitanju...

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.07.17. | 22:01

Leo kapiten Rosonera?!

Poptuno lud prelazni rok u Milanu! Novi gazda iz Kine je odrešio kesu, a direktorski tandem Mirabeli - Fasone je poput oluje poharao fudbalsku pikacu! Vrhunac neverovatnog letnjeg šopinga Rosonera će biti Leonardo Bonući. On je 90 odsto novi igrač Milan, a Lukas Bilja 95 odsto i trebalo bi obojica da putuju sa ekipom na turneju po Kini!

Izabrane vesti

Milan je šokirao Italiju kako je dobro sakrio planove da angažuje Bonućija. Ponudom su iznenadili i Juventus, ali očigledno je da su ranije dobili zeleno svetlo od samog igrača. U danu kada je Donaruma potpisivao novi ugovor, Bonućijev menadžer Alesandro Lući je dobio od Rosonera direktive kako da otvori ovu transfer operaciju.

S obzirom na dobro poznati interes Juventusa i Alegrija za Matiju De Šilja koji je ušao u poslednju godinu ugovora, Milan je rešio da desnog beka što bolje iskoristi u pregovorima za Bonućija. Milan je procenio De Šilja na 15.000.000 i dodao još 30.000.000 evropskih novčanica u ponudu, ali je Juve odbio. I preko Lućija poručio Rosonerima da Leo košta 40.000.000 evra u kešu, da im ne pada na pamet da De Šilja „plaćaju“ 15.000.000 evra i da Milan spremi novu ponudu. Menadžer se vratio u Milano kako bi sa Rosonerima opet dogovorio detalje nove ponude.
Sada samo možemo da čekamo“, bilo je sve što je Lući rekao večeras novinarima.

Trenutno 10.000.000 evra deli Lea Bonućija od prelaska u Milan i na večerašenjm sastanku Milanovih direktora i Alesandra Lućija će biti konkretizovana i ta ponuda od 40.000.000 evra kojom će Juventus biti zadovoljen. Sutra bi Italijan trebalo i zvaničlno da postane član Milan. Rosonerima se žuri da transfer završe do sutra kako bi Bonući bio u avionu za Kinu gde Milan odlazi na turneju.

Igrač je svoj uslove odavno dogvorio. Pristao je na četvorogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra po sezoni. Dakle, nešto manje od onih 7.500.0000 evra što se najavljivalo danas. Ali, ipak više od aktuelnih 3.500.000 evra koje prima u Juventusu. Čak mu je obećana i kapitenska traka! A Milanovi čelnici su tokom pregovora sa Donarumom oko novog ugovora, obećali mladom golmanu da će pojačati ekipu dovođenjem Bonućija.

Leova supruga Martina Makari je danas viđena u Milanu u društvu agenta za nekretnine kako traži kuću u koju će se porodica preseliti. Bonućijev „lajf-kouč“ Alberto Ferarini se oglasio na društvenim mrežama sa porukom da su „promene tajna svakog uspeha“.

Dok su čekali odgovor iz Torina, Milanovi čelnici su konačno uspeli da završe transfer Lukasa Bilje. Napokon je pao dogovor sa Lacijom. Rosoneri su pristali da plate 17.000.000 evra fiksno i 3.000.000 evra kroz bonuse rimskom klubu čime su odoborvoljili Lotita da upali zeleno svetlo za transfer. Pomogao je i pritisak Bilje koji prethodnih dana nije želeo da trenira, insistirajući na transferu.
„Završen je transfer u Milan“, rekao je večeras Biljin agent Enco Montepaone.

Argentinca sutra očekuju ekspresni lekarski pregledi i potpis ugovora kako bi sa ekipom mogao da otputuje u Kinu. Argentinac je pristao na trogodišnji ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni.

U avionu bi trebalo da bude i Leo Bonući ako Juventus večeras ne promeni uslove...

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMilanLukas BiljaLeonardo BonučiLacioJuventusItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara