"Slavlje fudbalera Jagodine"
"Slavlje fudbalera Jagodine"

Ćurani pišu istoriju, u Javoru grme na sudije!

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.13. | 21:48

Jagodina pobedom od 4:1 zakazala okršaj sa Vojvodinom u finalu Kupa Srbije. Isključenje Branka Ostojića ključni trenutak meča

 

Slavlje fudbalera JagodineSezona koja će se dugo pamtiti pod Đurđevim brdom. U istoj takmičarskoj godini u kojoj je Jagodina debitovala na evropskoj sceni četa Sima Krunića ostvarila je i najveći uspeh u klupskoj istoriji izborivši plasman u finale Kupa pobedom nad Javorom od 4:1 (3:1).

Izabrane vesti

Ćurani su time gotovo sigurno obezbedili i novi izlazak u Evropu obzirom da je malo verovatno da će, ako ništa drugo, neko od superligaških timova u prvenstvenoj trci smeniti Vojvodinu na trećem mestu što znači da će Jagodina igrati kvalifikacije za Ligu Evropa da li kao finalista ili osvajač Kupa. Saznaćemo to 8. maja na stadionu Partizana.

Međutim, iako se sudeći po rezultatu može naslutiti da je Jagodina samlela goste iz Ivanjice realnost je nešto drugačija.

Naime, Javor je, pre svega zahvaljujući efektnom pogotku Marka Momčilovića na centaršut Ifeanija Onjila u 19. minutu bio u igri sve do samog finiša prvog poluvremena, iako su domaći i tada imali vođstvo od 3:1. Ali, gol na strani značio je da gostima iz Ivanjice nedostaje još samo jedan za plasman u finale.

Sve se, ipak, promenilo kada je u 43. minutu defanzivac Javora Branko Ostojić, iznerviran ponašanjem Miloša Stojanovića koji se na sredini terena pokoškao sa jednim protivničkim igračem, napravio veliku glupost prišavši kapitenu Jagodine i udarivši ga glavom u lice.

Stojanović nije, kao što mnogi fudbaleri rade, pao kao pokošen na zemlju i pokušao da prevari sudiju, ali se Majo Vujović svejedno bez mnogo razmišljanja uhvatio za crveni karton i Ostojiću pokazao put u svlačionicu što je razbesnelo sve u Javoru.

Kao, doduše, i mnoge Vujovićeve odluke pre toga zbog čega je sudija iz Novog Sada u tunel ispraćen uz žestoke kritike igrača Javora, koji, kao ni trener Mladen Dodić, besan kao ris, nisu mogli da sakriju nezadovoljstvo.

Inače, Jagodina je povela u 13. minutu preko Gorana Gogića, Momčilović je u 19. poravnao rezultat, ali je Radoslav Vlašić već u 23. nespretno reagovao na centaršut raspoloženog Muhameda El Monira, možda i igrača koji je ostavio najjači utisak, i autogolom vratio prednost na stranu domaćina.

El Monir je u 34. minutu još jednom odlično centrirao sa leve strane posle čega je Stojanović sjajno skočio i povisio razliku na 3:1 da bi posle isključenja Ostojića Miloš Lepović u 61. minutu i definitivno slomio duh Javora.

Iako se gosti nikako nisu obrukali. Daleko od toga. Međutim, ni igračima Jagodine se ne može prigovoroti i osporiti da su bili bolji. I pre nego što su ostali sa igračem više na terenu.
"Nisam očekivao da će biti ovoliko golova, iako sam znao sam da nam protiv Javora neće biti dovoljan jedan ili dva. Znali smo da su opasni i ono što smo mislili to se i ostvarilo. Uspeli smo da povedemo , ali bio j e šok kad smo primili gol. Ovo je istorijski uspeh, svima bih čestitao na ovom uspehu. Presrećni smo što igramo finale", rekao je posle meča trener Jagodine Simo Krunić.

Kolega iz Javora Mladen Dodić nije bio previše raspoložen za priču, ali ni za kritikovanje sudija, iako je više puta izgovorio da su "svi akteri meča" grešili.
"Čestitam Jagodini, ali žao mi je što moji igrači nisu ušli u finale koji sigurno zaslužuju po prikazanim igrama u Kupu i prvenstvu. Mnogo grešaka je bilo od svih aktera meča, bila je želja prevelika, nismo smeli da dozvolimo da dobijemo crveni karton. O greškama mojih igrača i aktera utakmice mogu da pričam posle pregledanog snimka utakmice. Ostaje žal što nismo uspeli da krunišemo ovu sezonu".

Konačan utisak je da je samo sudija Vujović bio ispod očekivanja.

Podsetimo, prvi učesnik finala Kupa već je poznat obzirom da je Vojvodina na Karaburmi odbranila prednost iz prvog susreta sa OFK Beogradom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Branko OstojićJagodinaJavorKup SrbijeMajo VujovićMarko MomčilovićMiloš LepovićMiloš StojanovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara