""
""

Da nema Zlatana, Junajtedu ne bi svanula Zor(j)a! Fajenord na kolenima u Istanbulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.09.16. | 23:01

Anderleht ispustio pobedu u Sent Etjenu zbog gluposti golmana u 90. minutu

Mančester Junajted pobedio je u Ligi Evrope ukrajinsku Zorju sa 1:0 u drugom kolu A grupe, ali tužno je bilo gledati Crvene đavole protiv kluba kojem je najveći uspeh u istoriji bilo osvajanje nacionalnog kupa SSSR-a pre više od četiri decenije.

Izabrane vesti

Čak ni činjenica je ovo Junajtedu bila treća pobeda zaredom računajući sva takmičenja ne može previše da podigne raspoloženje navijačima engleskog velikana.

Da nije bilo Zlatana Ibrahimovića, koji je još jednom pokazao kakav je majstor, domaćin verovatno ne bi dobio ni ovu utakmicu.

Igrao se 69. minut, kada je švedski veteran iskusno glavom ćušnuo u mrežu jednu loptu posle odbitka i „sveće“ pred golom Ševčenka.

Posle toga je Junajted delovao za nijansu otresitije, ali osim još jednog pokušaja Ibrahimovića iz slobodnog udarca, nije bilo mnogo toga da se vidi.

Hrabra i čvrsta ekipa iz Luganjska odigrala je sasvim korektnu utakmicu, imala i priliku da preko Paulinja ugrozi gol domaćina, ali nije ipak izdržala do kraja.

Da stvar bude gora po Mančester, nije Murinjo poslao kombinovani sastav na teren, pa su verovatno zbog toga i očekivali mnogo lakši posao.

Ono što nije pošlo rivalima Fajenorda na prethodnih devet utakmica, uspeo je turski Fenerbahče i to na svom Šukru Saračoglu stadionu.

Kanarinci su trijumofvali sa 1:0, a strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Emanuel Emenike u 18. minutu, posle dodavanja Ozana Tufana.

Imao je Dirk Kajt na drugoj strani nekoliko prilika da donese Fajenordu izjednačenje protiv svog bivšeg kluba, ali ovaj put nije zatresao mrežu.

U grčko-kiparskom duelu u Pireju u B grupi na iznenađenje i razočaranje domaćih navijača, Apoel je slavio sa 1:0.

Sada ekipa iz Nikozije vodi na tabeli sa maksimalnih šest bodova i veoma izgledniim šansama da i na proleće 2017. godine igra u Evropi.

Već u 10. minutu gosti su poveli preko Pjerosa Sotirijua, koji je na pravi način iskoristio odličnu asistenciju Živka Milanova.

Posle primljenog gola crveno-beli iz Pireja krenuli su svim silama napred, a najbolju šansu za izjednačenje imao je Konstantinos Furtunis koji je u 21. minutu pogodio prečku.

Luka Milivojević odigrao je celu utakmicu za domaću ekipu, a 38. minutu zaradio je žuti karton. Olimpijakosu je ovo bio prvi poraz u Ligi Evrope u sezoni. 

Ove sezone najtrofejniji belgijski klub izgleda je rešio da ostavi utisak u Ligi Evrope. Ipak, večeras Anderleht nije uspeo da osvoji više od boda na gostovanju Sent Etjenu u meču grupe C – 1:1.

Utakmicu u Francuskoj, međutim, obeležio je golman gostiju Dejvi Ruf koji je bukvalno poklonio bod Sent Etjenu u 90. minutu kada je ispustio loptu na nogu Nolanu Ruu, kao da je u pitanju gomila vrućeg kestenja.

Kraljevski klub iz Brisela poveo je u 62. minutu, a Juri Tilemans još jednom pokazao o kakvom se talentu radi.

Srpski internacionalac i bivši fudbaler Crvene zvezde Uroš Spajić i na ovoj utakmici odigrao je na mestu desnog beka.

U prvom duelu ove grupe koji je odigran ranije danas, nemački Majnc je kao gost uz dosta muke savladao azerbejdžansku Gabalu sa 3:2.

LIGA EVROPE, drugo kolo

GRUPA A
Fenerbahče – Fajenord 1:0 (1:0)
/Emenike 18/

Mančester Junajted – Zorja 1:0 (0:0)
/Ibrahimović 69/

GRUPA B
Astana – Jang Bojs 0:0

Olimpijakos – APOEL 0:1 (0:1)
/Sotiriju 10/

GRUPA C
Gabala – Majnc 2:3 (0:1)
/Gurbanov 57, Zenjov 62 – Muto 41, Kordoba 68, Oztunali 78/

Sent Etjen – Anderleht 1:1 (0:0)
/Ru 90+3 – Tilemans 62/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoZorja LuganjksZlatan IbrahimovićSent EtjenOlimpijakosLiga EvropeFrancuskaEngleskaBelgijaAPOELAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara