"Međusobno se pljuvali: Evans i Sise"
"Međusobno se pljuvali: Evans i Sise"

Deset najvećih pljuvačina u fudbalu: Od Rajkarda preko Mihajlovića do Evansa i Sisea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.03.15. | 14:57

Ni Toti, ni Ronaldo, a ni Mesi nisu baš imuni na "tuširanje" protivnika

Međusobno se pljuvali: Evans i SiseRanije ste mogli protivniku da uradite bilo šta na terenu, a da za to uopšte ne odgovarate jer niko nije video, ali u današnje vreme moderne tehnologije, gde se nalazite pod budnim okom brojnih kamera, to je prosto nemoguće. Poslednji primer je međusobno pljuvanje Papisa Sisea i Džonija Evansa na meču Njukasl – Mančester junajted (0:1). Obojici preti šest utakmica suspenzije, ukoliko ih disciplinci FA proglase krivim za incident na Sent Džejms Parku, što neće biti problem pošto je sve snimljeno.

Sise i Evans su nas samo podsetili na neke ranije incidente sa pljuvanjem, pa smo izabrali Top 10 u poslednjih 30 i kusur godina.

Izabrane vesti

FRANK RAJKARD (1990.)

Najpoznatije pljuvanje dogodilo se na SP u Italiji 1990. godine između Nemačke i Holandije, kada je Frank Rajkard okupao Rudija Felera u dva navrata, pa je zbog protesta napadač Pancera dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a vrlo brzo mu se pridružio i univerzalac Lala.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ (1998.)

To se ne zaboravlja. Na SP u Nemačkoj Siniša Mihajlović je zapljunuo Jensa Jeremisa po sred lica posle jednog starta, kada je Nemac pokušao da se raspravi sa defanzivcem tadašnje Jugoslavije. Mihajlović je posle toga u dresu Lacija prilično okupao i Mutua, koji je tada igrao za Čelsi.

PATRIK VIJERA (1999.)

Poznat po tome što je često dobijao kartone, Vijera nije prezao da se obračuna na sve načina sa protivnikom, što je na svojoj koži osetio Nil Rudok iz Vest Hema. Za to je dobio šest mečeva suspenzije i kažnjen je sa 30.000 funti.

EL HADŽI DIJUF  (2003.)

Senegalac je, osim po golovima, ostao upamćen i po tome što je pljuvao navijače Seltika tokom Kupa UEFA 2003, zbog čega ga je klub kaznio sa oduzimanjem dvonedeljne plate, a sud Škotske sa 5.000 funti. Gdinu dana kasnije druga žrtva bio je tadašnji igrač Portsmuta De Zuv.  

FABIJAN BARTEZ (2005.)

Prosto je neverovatno da je Fabijan Bartez tada u dresu Marselja dozvolio sebi da izgubi kontrolu i zapljune sudiju na prijateljskom meču sa Kazablankom, zbog čega je zaradio tromesečnu suspenziju.
„Žalim zbog toga što se desilo, ali ne osećam krivicu pošto ga nisam pljunuo u lice“, branio se Bartez.

FRANČESKO TOTI (2004.)

Ispadi Frančeska Totija mogu se nabrojati na prste jedne ruke, ali oni su obično brutalni. Tako je legendarni Rimljanin u dresu Italije protiv Danske pljunuo direktno u usta Kristijana Pulsena. Zbog velikom nesportskog gesta kažnjen je sa tri meča suspenzije.

KRISTIJANO RONALDO (2004.)

Na utakmici Mančester junajteda i Derbija u FA kupu, Robi Sevidž je povlačio za dres i pokušao da ućutka Kristijana Ronalda, dok se ovaj nalazio na kolenima, pa je na kraju morao da izbegne pljuvanje.

LIONEL MESI (2008.)

I veliki Lionel Mesi nekada ne može da se iskontroliše. Tokom meča između Barselone i Malage, višestruki dobitnik Zlatne lopte, posle jednog jačeg starta, revanširao se Dudi tako što ga je pljunuo u prolazu.

ANTOLIN ALKARAZ (2011.)

Defanzivac Vigana bio je optužen zbog pljuvanja kolege iz Vulvsa Ričarda Stermana i zaradio tri meča suspenzije. Zbog toga je izbila velika frka na terenu.

DŽORDŽ BOJD (2014.)

Sadašnji vezista Barnlija pljunuo je golmana Mančester Sitija Džoa Harta i za to je zaradio takođe tri meča suspenzije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Siniša MihajlovićPremijer ligaPapis Sisemeđunarodni fudbalFrank RajkardFrančesko TotiEvropaEngleskaDžoni Evans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara