""
""

Dete plave krvi! Dončić šmekerski zavodio tripl-dabl i delio lekcije preskupom Makabiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.17. | 22:50

Real izdržao nalete Ponosa Izraela i slavio rezultatom 80:75

Realovom pobedničkom nizu u Madridu ne nazire se kraj! Tamo gde su stali posle tesnog okršaja sa Andorom, igrači Pabla Lasa produžili su i u pravom evropskom klasiku protiv Makabija. Kraljevski klub ostvario je i 13. uzastopnu pobedu na svom terenu, pošto je slavio rezultatom 80:75. A preskupoj ekipi Ajnarsa Bagatskisa desilo dete plave krvi, iz kraljevske loze - Luka Dončić! Koji je Crvenoj zvezdi dao sveže „crtice“ po pitanju - kako da pobedi Ponos Izraela.

Izabrane vesti

Slovenački vunderkind ponovo je blistao punim sjajem, na šta daleko iskusniji i Makabijevi plaćenici nisu imali odgovor. Dončić je šmekerski flertovao sa tripl-dablom, a pored 10 poena i 11 skokova, samo dva dodavanja nedostajala su mu kako bi ispunio i treću statističku kolonu dvocifrenom brojkom. Uz indeks korisnosti - 32!

I ne samo što je imao raznovrstan učinak. Dončić je opet plesao po terenu i svojim lucidnim reakcijama lomio Makabi. Sitno, sve do samog kraja.

Borio se Makabi koliko god je mogao. Određeni pomak u igri postoji otkako je klupu preuzeo donedavni pomoćnik Dejvida Blata. Ali, ovo nije bio dan kada su gosti iz Izraela mogli da se raduju. Upravo zbog majstorija golobradog plejmejkera.

Upravo su njegove asistencije i definitivno slomile Makabi sredinom poslednjeg kvartala, kada je Real napravio seriju 6:0 i preuzeo vođstvo. Kratko je trajala rezutatska klackalica, da bi 17-godišnji Dončić stavio tačku na još jednu veliku pobedu sa linije penala, u poslednjim trenucima susreta. I to posle faula Sonija Vimsa, koga je iskusno „navukao“ na faul.

U pobedničkom timu Gustavo Ajon i Rudi Fernandez imali su po 14, a Serhio Ljulj 13 poena. Kod gostiju najefikasniji bili su Viktor Rud i Endrju Gaudlok sa po 18 koševa. Kvinsi Miler imao je 14 poena, uz četiri izgubljene lopte, dok je Majk Cirbes bio prilično skromnog učinka - dva poena i tri skoka za nešto manje od osam minuta na parketu. 

EVROLIGA, 17. KOLO

Četvrtak:
Uniks - Bamberg 63:58
/Lengford 27 - Strelnijeks 13/

Darušafaka - Baskonija 98:89
/Bertans 29 - Hanga 19/

Crvena zvezda - Fenerbahče 75:73
/Kuzmić 21 - Judo 16/

Barselona - Olimpijakos 67:69
/Koponen 16 - Printezis 16/

Petak:
CSKA - Olimpija Milano 101:64
/De Kolo 22 - Mačvan 19/

Galatasaraj - Žalgiris 87:79
/Fitipaldi 21 - Motum 18/

Panatinaikos - Anadolu Efes posle produžetka 92:81  (70:70 u regularnom delu)
/Rivers 23 - Ertel 15/

Real Madrid - Makabi Tel Aviv 80:75
/Ajon, Fernandez 14 - Rud, Gaudlok 18/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Serhio LjuljRudi FernandezReal MadridMakabi Tel AvivMajk CirbesLuka DončićKvinsi MilerGustavo AjonEvroligaEndrju Gaudlok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara