Drama u ABA ligi nije završena! Veterani nosili Zadar do velikog brejka, MZT ispustio meč loptu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 20:06

Dašić i Žorić ključni faktor velikog brejka Zadrana, koji su seriju uspeli da vrate u dvoranu Krešimir Ćosić - 78:77

Drama u ABA ligi nije završena sinoćnom majstoricom između Crvene zvezde i Budućnosti, već je produžena večeras gde je na programu bio drugi meč plej-auta regionalnog takmičenja između MZT-a i Zadra. Hrvatski klub se revanširao makedonskom timu za poraz u dvorani Krešimir Ćosić, izjednačio na 1:1 u seriji i sada će pred svojom publikom za sedam dana biti u prilici da odbrani status jadranskog prvoligaša - 78:77 (18:23, 17:20, 21:15, 22:19).

Zadar je igrao na krilima sada već košarkaških veterana Vladimira Dašića i Luke Žorića, koji su ispred sebe imali izuzetno raspoloženog, takođe iskusnog, Marija Litla. Amerikanac je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 20 postignutih poena, Žorić je ubacio 17, a Dašić 12 (osam skokova). Ipak, Žorić i Dašić su u ključnim trenucima meča zaigrali na iskustvo i uveli utakmicu u željeni tok, iako je na kraju odlučivala jedna lopta.

Izabrane vesti

Domaćin je vodio čitave tri četvrtine, a u trećem periodu je zaliha išla i na pozamašnjih 14 poena (51:37), što ipak nije bilo dovoljno da bi se ušlo u mirnu završnicu. Za to je pre svega bila odgovorna pomenuta trojka iskusnih igrača gostujućeg tima.

Ipak, MZT je u finišu meča dodatno pogurao sjajni Džejms Vudard, koji se nadovezao na dobru igru Lestera Medforda iz prvog dela igre. Postigao je mnogo važnih poena, među kojima i poslednjih osam MZT-a na utakmici. Vudard je uspeo da vrati svoj tim u život, ali mu je onda zadrhtala ruka. Devet sekundi pre kraja promašio je slobodno bacanje za izjednačenje, ali mu je Žorić dodelio drugu šansu izbacivanjem lopte u aut. Amerikanac je pokušao soloakcijom, ali je njegov šut za pobedu u poslednjoj sekundi bio previše kratak, pa se serija vraća u Zadar.

Vudard je meč okončao sa 26 postignutih poena isedam skokova, dok je Medford ubacio 17, a Ivanov 14 poena.

ABA LIGA – PLEJ-AUT

Utorak
MZT Skoplje - Zadar 77:78, u seriji 1:1
/Vudard 26 - Litl 20/

Foto: ABA liga, MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski


tagovi

Vladimir DašićLuka Žorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara