"Fekir, Depaj, Dijaz"
"Fekir, Depaj, Dijaz"

Džaba milioni, avioni, kamioni: Najjači napad Evrope ima Lion! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.17. | 18:10

Fanstastični trozubac Fekir, Marijano, Depaj postigao 26 golova u dosadašnjem toku Lige 1

Fekir, Depaj, Dijaz

Milionska ulaganja često nisu garant velikih rezultata, lepršave igre, efikasnih utakmica. Pravi primer da veliki novac ne igra fudbal jeste francuski Lion, koji u ovom trenutku ima bez premca najefikasniji napad u Ligi 1, ali i kompletnoj Evropi.

Izabrane vesti

Troka Fekir - Marijano - Depaj ove sezone je postigla 26 golova, što je za dva gola više od onoga koliko je postigao skupoceni trio Pari Sen Žermena Kavani - Nejmar - Mbape, ali ubojitije i od navale Mančester Sitija (Aguero - Žesus - Sterling: 22 gola), odnosno Juventusa (Dibala - Iguain - Kvadrado: 21 gol).

Lion je najefikasniji tim francuskog prvenstva sa 32 postignuta gola, a pomenuta trojka postigla je 81,25 posto golova svog tima. Posle njih trojice, najviše golova (ukupno tri) u dresu Liona dao je Bertrand Traore.

Fekir i Dijaz

Španski velikani su potpuno podbacili u ovom slučaju. U Barseloni je na visini zadatka samo Lionel Mesi, koji je postigao 12 golova, ali su naredna dva najbolja strelca Paulinjo i Suarez postigli po tri. Šta tek reći za Real Madrid, kojem su najbolji strelci Isko i Asensio postigli po četiri gola. Kristijano Ronaldo je na samo sedam utakmica u Primeri postigao jedan gol.

Čelsi ne igra sa klasičnim trozubcem napred, a najbolji strelac Alvaro Morata postigao je sedam golova. Potom slede Pedro, Markos Alonso i Miši Bačuaji sa po dva gola.

Zakazao je čak i Bajernov napad. Levandovski je postigao 11, Roben tri, a Hames Rodrigez, Korentan Toliso po dva gola u Bundesligi. Napadački trio Mančester junajteda Lukaku, Rašford i Marsijal zajedno je postigao 14 golova, a Liverpulov Salah, Mane i Firmino jedan manje. Ofanzivci Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerik Obamejan, Maksimilijan Filip i Andrej Jarmolenko dali ukupno 17 prvenstvenih golova, a više nego dobrom ofanzivnom trojkom može se pohvaliti i Napoli. Za ekipu sa San Paola Mertens, Kaljehon i Insinje postigli su čak 18 golova.

LION

Nabil Fekir - 11 golova
Marijano Dijaz - 9 golova
Memfis Depaj - 6 golova

Ukupno: 26 golova

PARI SEN ŽERMEN

Edinson Kavani – 13
Nejmar – 7
Kilijan Mbape – 4

Ukupno: 24

MANČESTER SITI

Serhio Aguero – 8
Gabrijel Žesus – 7
Rahim Sterling – 7

Ukupno: 22

JUVENTUS

Paulo Dibala – 11
Gonzalo Iguain – 7
Huan Kvadrado – 3

Ukupno: 21

(FOTO: Action images)


tagovi

Edinson KavaniEvropaFrancuskaGonzalo IguainHuan KvadradoJuventusKilijan EmbapeLiga 1Mančester SitiMemfis DepajNabil FekirNejmarOlimpik LionPari Sen ŽermenPaulo DibalaPremijer ligaPrimeraSerhio AgueroSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara