""
""

Evertonov košmar je Ahmed Musa! Milvol isprebijao premijerligaša, Vulvsi izbacili Stouk! Derbi iz keca u dvojku i ćao VBA

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.01.17. | 17:59

Sautempton u poslednjim sekundama izgubio prednost protiv Noriča, Birmingem i Njukasl odigrali 1:1, Bent i Ins kaznili Drozdove

Sat vremena dosade, a onda osam minuta čiste zabave. I tuge na Gudison Parku. Everton nije uspeo da obezbedi plasman u šesnaestinu finala FA kupa i sve to zbog jednog čoveka - Ahmeda Muse! Lester je uspeo da izdrži veliki pritisak nakon što je Romelu Lukaku zatresao mrežu Kaspera Šmajhela i u dva fantastična napada zaokrene rezultat i sa konačnih 2:1 napusti dom Evertona.

Izabrane vesti

Ime nigerijskog golgetera našlo se na usnama navijača Lestera, pošto je na teren ušao kao zamena za Leonarda Uljou u 35. minutu, a sredinom drugog poluvremena uspeo je da iskoristi dve velike greške protivničke odbrane. Zakuca loptu dva puta na pravo mesto i odvede Lisice korak dalje.

Sve je počelo u 63. minutu, kada je Lukaku iskoristio jedan lukav udarac levom nogom iz neposredne blizine, na šta Šmajhel nije imao odgovor. Ali, zato jeste Ahmed Musa

Evertonova odbrana uhvaćena je na spavanju, a to je Nigerijac pretvorio u dva gola vredna preokreta, čime je apsolutno oduševio Lesterove navijače. 

Veliko iznenađenje napravio je trećeligaš Milvol, koji je rutinski isprebijao Bornmut sa 3:0!

I sve je bilo rešeno već na početku drugog poluvremena. Prekaljeni velški napadač Stiv Morison načeo je gol člana elitnog ostrvskog takmičenja već u 29. minutu. Nedugo zatim štoper Šon Kamings već u uvodnoj fazi drugog dela odredio je dalji tok meča sigurnim hicem i oborio Bornmut na kolena.

Veliki šok priredio je Derbi na gostovanju VBA! Pobeda na gostovanju i to „iz keca u dvojku“. Kladioničarski san i rezultat 2:1.

Doduše, počelo je loše po goste, koji su u 35. minutu bili primorani da izvuku loptu iz mreže zahvaljujući hicu Meta Filipsa. Ali, Ovnovi su odgovorili dvostrukom paljbom već u svitanje drugog poluvremena.

Prvo je Daren Bent načeo protivika u 51. minutu, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Tom Ins kaznio uspavanog rivala. Pobedu je dodatno zasladio Šejn Ferguson u poslednjim trenucima. 

U narednu fazu FA kupa ide i Vulverhempton, koji je na Britanija stadionu pregazio Stouk sa 2:0, uprkos tome što je Mark Hjuz na teren poslao gotovo najjači sastav.

Međutim, Vulvsi su bili daleko ozbiljniji tim na terenu. I zbog toga što su ih fudbaleri Stouka potcenili, dobili su zasluženu kaznu.

Prvo je Kosta u 29. minutu pogodio za 1:0, a uprkos tome što su Potersi imali gotovo sat vremena da naprave zaokret, dogodilo se suprotno. Deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka Met Doerti stavio je tačku na utakmicu i veliku pobedu posrnulih Vukova.

Birmingem i Njukasl će morati da odigraju novi meč, pošto je prvi na Sent Endrjuzu završen rezultatom 1:1. Podsetimo, cela utakmica ostala je u senci povrede Aleksandra Mitrovića, a iako nema zvaničnih informacija, sumnja se da je u pitanju prelom noge.

I Sautempton će morati u „reprizu“, jer je u poslednjim sekundama gostovanja Noriču ispustio gol prednosti, pa je meč završen rezultatom 2:2. Asistent kod prvog gola, Virdžilu van Dajku, bio je srpski as Dušan Tadić

FA KUP - REZULTATI

Subota:

Mančester junajted - Reding 4:0
Akrington - Luton 2:1
Berou - Rohdejl 0:2
Birmingem - Njukasl 1:1
Blekpul - Barnsli 0:0
Bolton - Kristal Palas 0:0
Brentford - Istlej 5:1
Brajton - MK Dons 2:0
Bristol Siti - Flitvud 0:0
Everton - Lester 1:2
Hadersfild - Port Vejl 4:0
Hal - Svonsi 2:0
Ipsvič - Linkoln Siti 2.2
Milvol - Bornmut 3:0
Norič - Sautempton 2:2
KPR - Blekburn 1:2
Roteram - Oksford junajted 2:3
Stouk - Vulverhempton 0:2
Sanderlend - Barnli 0:0
Saton - Vimbldon 0:0
Votford - Barton 2:0
VBA - Derbi 1:2
Vigan - Notingem 2:0
Vikomb - Stourbridž 2:1

18.30 Preston - Arsenal 

(FOTO: Action Images)


tagovi

StoukSautemptonMilvolmeđunarodni fudbalLester SitiFA kupEvropaEvertonEngleskaDušan TadićAhmed Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara