Fernando Santos objavio spisak i na njemu veliko iznenađenje!

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.03.18. | 16:35

Kaže, zna već 70 odsto tima za Mundijal...

Selektor Portugalije Fernando Santos objavio je spisak od 25 igrača za nadolazeće prijateljske mečeve sa Egiptom 23. marta u Cirihu i Holandijom dva dana kasnije u Ženevi.

Za razliku od poslednjeg sastava, koji je izašao na crtu Sjedinjenim Američkim Državama i Saudijskoj Arabiji u novembru sastav je značajno promenjen.

Izabrane vesti

Apsolutno najveće iznenađenje na spisku je pozivanje iskusnog štopera Marselja Rolanda, dok je u tim pozvan i talentovani štoper Benfike Rubena Dijasa. Poziv je dobio i Ruben Neves, što je Santos kratko obrazložio.
„Danilo Pereira nije spreman, a Neves je validna alternativa na poziciji 'šestice' ako Danilo ili Vilijam Karvaljo ne budu spremni. Pritom, dosad ima odličnu sezonu“, ne krije Santos.

Najveće promene na spisku dogodile su se u odbrani. Izostali su pozivi za golmana Žozea Su, te iskusnog štopera Bešiktaša Pepea, kao i bekovski par Vitorino Antues - Kevin Rodrigez. Nema ni Luisa Neta iz Fenerbahčea, Braginog Rikarda Fereiru i Edrara Jea iz Lila, potom ni Barsinog desnog beka Nelsona Semeda, ni Rikarda Pereire iz Porta.

Santos je zaobišao i da pozove povređenog Danila Pereiru, a onda i Ronija Lopeša (Monako), Brumu (Lajpcig) i Edera (Lokomotiva Moskva), dok su se na spisku našli Adrijen Silva i Andre Silva, uprkos tome što ne igraju dobro u Lesteru, odnosno Milanu.
„Pozive su dobili kako bih procenio u kakvoj su formi. Jasno je, uvek preferiram igrače koji igraju redovno u svojim klubovima“.

Santos se osvrnuo i na situaciju oko Andrea Gomesa, koji je u nedavnoj ispovesti otkrio da ima ozbiljnih problema...
„Jedan od ciljeva ovih okupljanja jeste da pomognemo igračima da nađu svoj psihološki mir i vrate samopouzdanje. Svi moraju da budu svesni toga da je ovde atmosfera potpuno drugačija nego u klubovima“.

Upitan da prokomentariše izgled tima i da li su ovo njegovi glavni kandidati za Mundijal, Santos je bio direktan:
„Ovo je mnogo teži posao za mene nego kada se sastavljao tim za EURO 2016. Da li je ovo blizu finalnog sastava? Ne bih tako rekao. Pre dve godine tokom prijateljskih mečeva bili smo bliži sastavu za EURO 2016. Mogu da kažem da je ovde 70 odsto tima koji će igrati u Rusiji“.

Iako mnogi nisu pozvani, on tvrdi da vrata ni za koga nisu zatvorena.
„Ima dosta igrača koji su bili ovde u novembru, ali nisu sada. Što ne znači da neće biti u budućnosti. Sve zavisi od toga šta će se desiti u nastavku sezone“.

SASTAV PORTUGALIJE

GOLMANI: Rui Patrisio (Sporting Lisabon), Antoni Lopes (Lion), Beto (Gectepe).

ODBRANA: Sedrik Soares (Sautempton), Žoao Kanselo (Inter), Bruno Alveš (Rendžers), Žoze Fonte (Dalijan), Rolando (Marselj), Ruben Dijas (Benfika), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund), Fabio Koentrao (Sporting Lisabon).

VEZNI RED: Žoao Mutinjo (Monako), Bernardo Silva (Mančester Siti), Bruno Fernandes (Sporting Lisabon), Žoao Mario (Vest Hem), Andre Gomes (Barselona), Manuel Fernandes (Lokomotiva Moskva), Ruben Neves (Vulverhempton), Vilijam Karvaljo (Sporting Lisabon), Adrijen Silva (Lester).

NAPAD: Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Andre Silva (Milan), Želson Martins (Sporting Lisabon), Gonsalo Guedes (Valensija), Rikardo Kvarežma (Bešiktaš).

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Nani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara