""
""

Gde će Džon Teri? Zovu dva kluba Premijer lige, ima i Čempionšip, a možda je i lova prioritet

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.17. | 14:46

Legendarni kapiten Čelsija može da bira

Objava Džona Terija da napušta Čelsi posle 22 godine „službe“ pokrenula je niz glasina gde bi nekadašnji reprezentativac Engleske mogao da nastavi karijeru, a kako sad stvari stoje najglasnija je ona koja stiže iz - Birmingema.

Čelnici Vest Bromvič Albiona i te kako su zainteresovani da dovedu Terija i pokušaće da iz drugog puta ispune želju treneru Toniju Pjulisu. Zimus je Pjulis planirao da ojača odbranu Terijem, kad je već bilo jasno da ovaj nema zadovoljavajuću minutažu kod Antonija Kontea, ali je sa Stamford bridža stiglo odlučno „NE“, jer je 36-godišnji štoper želeo da izdrži do kraja i pokuša da se nametne italijanskom stručnjaku.

Izabrane vesti

Sad su okolnosti drugačije. Teri ne igra. Pjulis mu se odavno divi i još ako stvarno uspe da ga upari sa Geretom Mekolijem, od naredne sezone bismo mogli da gledamo najstariji tandem štopera u Premijer ligi. Mekoli ima 37 godina, a Teri 36, pa bi na Hotornsu sve pucalo od iskustva.

Kao kandidat za eventualni potpis Džona Terija - koji u junu postaje slobodan igrač - pojavio se lokalni rival VBA - Birmingem. Reč je o klubu koji je danas, umesto Đanfranka Zole, na klupu postavio Harija Rednapa i Englezi smatraju da bi prekaljeni stručnjak uspeo da nagovori legendu Čelsija da se preseli u njegov klub. S tim što je, ruku na srce, teško očekivati da se on „spusti“ u Čempionšip.

U igri je i Edi Hau, s tim što je njegov poziv uiz Bornmuta kud i kamo privlačniji, jer je reč o stabilnom premijerligašu.

Iako Ostrvom provejava mogućnost da Teri krene stopama nekadašnjeg saigrača Petera Čeha i pojača Arsenal, to deluje manje izvodljivo, dok se kao ozbiljne opcije nameru neki od kineskih ili MLS klubova bude li Džon odlučio da u jesen karijere podeblja bankovni račun.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vest Bromvič AlbionPremijer ligaEngleskaDžon TeriČelsiBirmingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara