""
""

Hečer i Ratkovica upalili Parni valjak na gurku! Mornar promašio pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.16. | 20:50

Adin Vrabac zaustavio prodor Amerikanca Džounsa

Partizan je preživeo početak Jadranske lige! Crno-beli su Baru pobedili debitanta Mornar sa 58:57 u prvom kolu regionalnog takmičenja u utakmici u kojoj će se pamtiti samo konačan rezultat.

Izabrane vesti

Kao što je to bio slučaj i u većini mečeva prošle sezone kada je Partizan u pitanju, pobednik je rešen u poslednjem napadu u kojem je Adin Vrabac uspeo da zaustavi prodor Lamonta Džonsa. Ispostavilo se i da je, večeras ne baš preterano šuterski raspoloženi Novica Veličković košem više od minut pre kraja, postavio konačan rezultat. 

Vilijam Hačer je sa 11 poena bio najefikasniji u Partizanu, dok je Voler sa 15 predvodio Barane.

Jasno je posle ove utakmice, kao što je moglo da se pretpostavi i pre nje, da je pred Partizanom veoma dugačak i težak put. Slično kao i prethodnih sezona. Uostalom, i trener Aleksandar Džikić je najavio da nije realno očekivati da Partizan sada igra bolje nego u drugom delu sezone.

Ipak, jasno je i da su crno-beli večeras podbacili u Baru i da ovakve utakmice moraju da dobijaju lakše ako žele da budu u trci za plasman u plej-of Jadranske lige. Ekipu Partizana već u utorak čeka novo iskušenje na gostovanju u Jadranskoj ligi, pošto igraju sa MZT-om u Skoplju.

Utakmicu u Baru obeležio je ogroman broj grešaka, a oba tima su imala po 20 izgubljenih lopti. Posebno je poslednjih pet minuta bilo neverovatno, jer ni jedni ni drugi nisu mogli da postignu koš, čak ni sa linije za slobodna bacanja. 

U tom periodu crno-beli su uspeli predvođeni sveže oporavljenim Branislavom Ratkovicom da preokrenu rezultat i kontrolišu ga u najvećoj meri, ali su se Barani borbenošću vratili u igru. 

Mornar je znatno oštrije i srčanije ušao u utakmicu od gostiju iz Beograda. Delovali su crno-beli prilično anemično u tim uvodnim momentima. Nije bilo prave organizacije igre, pa ni čvrste odbrane.

To je domaća ekipa umela da iskoristi i relativno brzo je stigla i do dvocifrene prednosti. Posebno kvalitetno su igrali Amerikanci, Lamont Džouns i Oktavijus Elis.

Ipak, kako je vreme odmicalo, tako je Vilijam Hečer hvatao konce Partizanove igre koja je počela da poprima određene konture.

Proradila je i odbrana Džikićeve ekipe, protok lopte u napadu se ubrzao, pa su crno-beli u završnici prvog poluvremena čak došli i do minimalnog vođstva.

I tada je bilo jasno da nas čeka klackalica sa velikom borbom i ne baš preterano lepom za oko igrom na obe strane. 

MORNAR – PARTIZAN 57:58 (18:10, 10:17, 15:15, 14:16)

Hala: Topolica u Baru
Gledalaca: 3.500
Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek i Mario Majkić

MORNAR: Džouns 14, Krstić 3, Radunović 8, Vujošević, Čalić 2, Mijović 6, Radunović, Pantić, Dikerson 4, Elis 5, Hadžibegović, Voler 15.

PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 7, Vrabac 2, Marinković 9, Veličković 8, Majstorović 5, Birčević 3, Koprivica, Andrić 3, Hečer 11, Pot 2, Luković 6.

(FOTO: ABA/Mornar)


tagovi

Vilijam HačerSrbijaFK PartizanNovica VeličkovićKK MornarJadranska ligaCrna GoraBranislav Ratkovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara