""
""

I bez oduzetih sedam bodova, Kluž je blizu plej-ofa

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.02.17. | 21:37

Momci iz Tranisvanije nadomak borbe za Evropu

Iako mu je na početku sezone oduzeto sedam bodova, Kluž je na dobrom putu da obezbedi plej-of i borbu za plasman u Evropu.

Izabrane vesti

Tim iz Transilvanije je večeras kao gost savladao četvrtoplasirani Gaz Metan dsa 2:1 i prilepio se iza njega sa samo bodom zaostatka. Preskočio je Dinamo i Astru koji svoje mečeve igraju narednih dana.

Iako je Gaz Metan u jesenjem delu bio jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata, večeras je neiskusno platio ceh. Kluž je prvi gol postigao u 56. minutu na čudan način preko Omranija posle loše intervencije kompletne odbrane domaćih. Samo minut ranije Hrvat Gomelt propustio sjajnu šansu za Kluž...

Ni primljeni gol nije trgnuo Gaz Metan već su u 72. minutu primili još jedan pošto je Aleksandru Paun postigao prvenac u sezoni. Tek 84. minutu je Sikorski vratio tračak nade domaćima smanjivši na 1:2, ali to je bilo sve.

Kluž je tako makar privremeno preuzeo peto mesto na tabeli, a bio bi gotovo siguran učesnik plej-ofa da Botošani golom Kukua nije u 87. minutu savladao Univerzitateu iz Krajove.  Posle ovoga, ostaju još dva kola rumunskog šampionata kada će se povući crta između plej-ofa i plej-auta.

LIGA 1 - 23. kolo

Petak:
Targu Mureš - Poli Temišvar 0:0

Subota:
Botošani - Univerzitatea  Krajova 1:0
/Kuku 87/

Gaz Metan - Kluž 1:2 (0:0)
/Sikorski 84 - Omrani 63, Paun 72/

19.30: Steaua - Voluntari

Ponedeljak:
16.30: Vitorul - Panduri
19.00: Konkordija - Dinamo

Četvrtak:
Jaši - Astra


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara