""
""

I opet taj džoker Keseru! Steaua na plus osam, 25. titula stiže na Genčeu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.03.14. | 20:02

Šampion preokrenuo u Navodariju i napravio možda i ključni korak ka odbrani titule, a ponovo je heroj bio povratnik iz Francuske

Steaua je na njabolji mogući način iskoristila novi kiks Astre i pobedom nad Sađeatom u Navodariju napravila možda i ključni korak ka odbrani titule. Velikan iz Bukurešta sada ima osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca i teško da će u preostalih deset kola prokockati takvu prednost. Izvesno je da na stadion Genčea stiže 25. titula nacionalnog prvaka...

Izabrane vesti

Gostovanje davljeniku u Navodariju se ispostavilo kao prilično težak posao za lidera. Domaći tim koji se grčevito bori za opstanak je poveo već u sedmom minutu i zagorčao život šampionu. Posle jedne dubinske lopte Akim je izašao sam na golmana Nicu koji je taj pokušaj odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Španac Guera i zatresao mrežu.

Loše je krenulo po Steauu, a onda je na scenu stupio igrač koji ove sezone sjajno obavlja ulogu sapsioca - Klaudiu Keseru. Napadač koji je dugo godina igrao u Francuskoj se ove zime vratio u Rumuniju i za samo par meseci postao ključni čovek u Steauinom šampionskom pohodu. Stančiju se povredio i Keseru je već u 29. minutu ušao u igru i dobio šansu da obavi ulogu džokera. Podsetimo da je nedavno u derbiju protiv Dinama ušao sa klupe i spasao Steauu poraza, a prošle nedelje je lideru trasirao i put ka pobedi protiv Gaz Metana.

Danas je opet bio čovek odluke. Popa je u svom kaznenom prostoru srušio Sanmartena, a sudija opravdano pokazao na belu tačku. Keseru je bio neumoljiv egzekutor najstoržije kazne.

U 55. minutu su gosti došli do potpunog preokreta. Keseru je izveo korner, a portugalski defanzivac Varela udarcem glavom zakucao loptu u gol Sađeate. Imala je Steaua još par dobrih prilika i da ubedljivije slavi, ali ih nije iskoristila. Napravili su veliki korak ka odbrani titule, ali i dobru uvertiru za polufinale kupa protiv ljutog rivala Dinama koje je na programu narednog četvrtka.

LIGA 1 – 24. KOLO:

Petak:

Gaz Metan – Korona 1:0 (0:0)
/Robertson 86/

Astra – Ocelul 1:1 (1:1)
/Jazalde 4 – Markinjos 26pen/

Subota:

Konkordija – Petrolul 0:0

Dinamo Buk. – Panduri 2:3 (0:1)
/Bilinski 71, 82 – Đusti 6, Momčilović 77, Elton 90+4/

Nedelja:
Botošani – Vitorul 3:1 (0:1)
/Vasvari 52 penal, Hadnađ 57, Stojkov 89 - Dika 9 penal/

Sađeata – Steaua 1:2 (1:1)
/Guera 7 - Keseru 33 penal, Varela 55/

Ponedeljak:

17.30 Temišvar – Vasluj

18.30 Brašov – Čahlaul

20.00 Kluž – Univ. Kluž

(FOTO: Action images)


tagovi

SteauaRumunijaLiga 1Klaudiu KeseruEvropaBotošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara