"Ilombe Pele Mbojo"
"Ilombe Pele Mbojo"

I to je reprezentativac Belgije: Iz zatvora pravac na utakmicu i - 'strpa' dva komada protivniku

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.13. | 16:57

Kapiten Genta Pele Mbojo mogao je da ne odigra meč protiv Monsa

 

Ilombe Pele MbojoStari demoni proganjaju Pelea Mboja. Kontorverzni kapiten Genta je vrlo lako mogao da propusti meč plej-ofa protiv Monsa, ali ne zbog toga što je doživeo povredu, ili imao problema sa kartonima, već zbog toga što je proveo noć u zatvoru!

Izabrane vesti

Naime, 25-godišnji Pele je noć između petka i subote proveo iza rešetaka, i to na dan pomenute utakmice. Kako prenose belgijski mediji, Mbojo nije želeo da pokaže papire policiji koja ga je zaustavila zbog rutinske kontrole. U tom trenutku policajci su pomislili da je kapiten Genta u stvari diler droge, i bez oklevanja uhapsila fudbalera i strpala ga u zatvor.

Ipak, već sledeće jutro, posle saslušanja, 25-godišnjak je pušten na slobodu, što je potvrdio i portparol Genta Žan-Mark Melije.
“U subotu ujutru javni tužilac je oslobodio Pelea svih optužbi. Više nije pod bilo kakvom sumnjom“, rekao je Melije.

Peleu je očigledno "prijala" noć iza rešetaka, pošto je na meču postigao dva gola, i doneo veliku pobedu svom timu!

Ipak, iako su se u medijima pojavile spekulacije da je Mbojo proveo noć vezan lancima, i da su ga policajci tukli, on je već u subotu oštro demantovao priče, rekavši da “mu opšte nije jasno zašto je uhapšen“.
“Ne znam uopšte zašto su morali da me uhapse. Istina je da nisam imao papire kod sebe, ne da nisam hteo da ih pokažem. Takođe, nije istina da su me policajci vezali lancima i tukli“, rekao je Mbojo.

Inače, Pele je od ranije poznat policiji, još iz vremena kada je 2004. godine bio saučesnik u silovanju 14-godišnje devojčice, kada je osuđen na osam godina zatvora! Ipak, pušten je posle samo četiri, uz dobro vladanje, i postao član Šarloe 2008. godine.

Mbojo je čak postao i reprezentativac Belgije, u oktobru 2012. godine.


tagovi

BelgijaEvropaGentmonsPele MbojoŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara