""
""

Kakav bi ovo miks bio, jedva čekamo! Paolo di Kanio i Kalabreze mafija u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.16. | 12:01

Kontroverzni as uskoro na klupi italijanskog prvoligaša? I to ne bilo kakvog

Posle šest kola u Seriji A, novajlija Krotone ima samo jedan bod. I po onome što je prikazao čini se da nije ni zaslužio više od tog boda. Klub sa juga Italije deluje kao slepi putnik u italijanskom prvoligaškom karavanu i već sada je etiketiran kao siguran putnik natrag u Sriju B.

Izabrane vesti

Krotone je samim ulaskom u Seriju A napravio ogroman uspeh prethodne sezone, ali je u novu sezonu ušao slabiji. Ostao je bez trenera Jurića kojeg je zamenio ne baš iskusni Davide Nikola. Nekadašnji trener Livorna nije uspeo da donese nikakav pomak i nalazi se pred smenom. Ako Krotone ne pobedi Kaljari u narednom kolu, Nikola će najverovatnije dobiti oktaz, a onda se otvara pitanje njegovog naslednika.

Italijanska štampa spekuliše da bi na klupu kluba iz Kalabrije mnogao da dođe legendarni Paolo di Kanio. Kontorvezni Italijan trenutno radi kao stručni konsultant na engleskoj TV stanici Skaj sports, ali bi mogao da opet uđe u trenerske vode. Povratak u domovinu bi predstavljao izazov za bivšeg startega Svindona i Sanderlenda. Di Kanio je bez trenerskog angažmana otkako je u Sanderlendu 2013. dobio otkaz zbog slabih rezultata.

Eventualni dolazak Di Kanija u Krotone bi privukao veliku pažnju s obzirom da je reč o specifičnom klubu i treneru sa specifičnim karakterom.

Vlasnici Krotonea su braća Vrena, Rafaele i Luiđi. Familija Vrena je bila poznata kao krak mafijaškog udruženja Ndrangeta  u Krotoneu. Ndrangeta već decenijama vlada jugom Italije i kalabrijskom regijom, a aktuelni vlasnici Krotonea su često bili na udaru državnih organa zbog povezanosti sa mafijaškim biznisom. Tužilac iz Katancara je tražio da se braći Vrena oduzme vlasništvo nad klubom jer veruje da je i ovaj fudbalski kolektiv bio deo 800.000.000 evra teške prevare u organizaciji lokalne mafije.

Upravo iz tih razloga su mnogi treneri i igrači prošlog leta odbijali i pomisao da pregovaraju sa braćom Vrena i da se presele na jug Italije. Ali poznajući karijeru i karakter Paola di Kanija verujemo da se on ne bi ustručavao da preuzme komandnu palicu u Krotoneu. 

Sa takvim gazdama i takvim trenerom, možemo da zamislimo kako bi bilo igračima Krotonea… Ali i rivalima kada budu gostovali na jugu Italije. Doduše, Krotone još ove sezone nije igrao domaće mečeve na svom stadionu ove sezone jer ne ispunjava uslove za Seriju A, pa je domaćin bio u Ređo Kalabriji i Peskari. 

Di Kanio je samo jedan od potencijalnih kandidata za klupu Krotonea. Ostali kandidati su Kristijan Panući, Luiđi di Kanio, Delio Rosi i Stefano Koalntuono.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APaolo Di KanioKrotoneItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara