""
""

Kako se osećam zbog prozivki? Loše! Ja sam partizanovac, nisam to zaslužio

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.17. | 21:19

"Ja teram igrače non stop da usavršavaju svoju igru. Pecarski sa 17 godina ne može da se snađe protiv ovako brzih ekipa. A mora i on da popravi odbranu. Da zasluži treningom minutažu, a ne da mu neko poklanja", prokomentarisao je Miroslav Nikolić to što Marka Pecarskog nema na terenu

Pred početak zvižducima, na kraju povicima - Muto odlazi!

Izabrane vesti

Navijači Partizana definitivno su nezadovoljni činjenicom da u prethodnih devet utakmica u svim takmičenjima imaju samo jednu pobedu i da Parni valjak ne izgleda nimalo dobro, zbog čega su krivca pronašli upravo u treneru Miroslava Mute Nikolića

Upitan na konferenciji za novinare posle utakmice da prokomentariše prozivke na njegov račun, Nikolić je otkrio koliko je zapravo razočaran...
"Teško mi je. I ja sam neki partizanovac, nisam to zaslužio", iskreno će šef stručnog štaba Partizana.

Odmah je nastavio:
"Za mene lično ovaj poraz uopšte nije kiks. U odlučujućim momentima smo zakazali u odbrani, najjače ekipe u ligi su Zvezda, Cedevita i Budućnost. Povrede su ostavile traga. Izvukli smo maksimum iz ove ekipe. Imali smo proiključak, nismo pogodili. A oni su pogodili trojke sa osam metara i preko ruke. Nama ostaje da dalje radimo i izvučemo pouke iz ove utakmice. Partizan svaki meč ide na pobedu, nije važno što su oni kvalitetniji od nas".

Novinare je zanimalo da li je crna serija u kojoj se klub nalazi razlog za uzbunu?
"Kakvu uzbunu? Mi smo imali dosta problema, imali sedam, osam igrača koji su povređeni. I sad se Vanja povredio, prošlu utakmicu Vilijams Gos, Novicu ne mogu da koristim neku veću minutažu. Sve nas je stiglo", kaže Nikolić i dodaje:
"Jedino su Stevanović i Gavrilović trenirali redovno u prethodnom periodu. Večeras smo ulazili u glupe završnice. Mi nismo imali protok lopte kako treba".

Odmah zatim podsetio je javnost na neke stvari...
"Imamo devet igrača koji nikad nisu igrali ABA ligu. Stevanović je talenat, ali treba ga sačekati. Treba da skupi što više iskustva. Aranitović je bio povređen dve godine, a sad treba da ga vraćamo u život"

Otkrio je Nikolić da Vanje Marinkovića neće biti na parketu oko deset dana, a onda je govorio i o tome zašto je Novicu koristio tek u poslednjoj četvrtini.
"Trebalo nam je njegovo iskustvo. Brzo se zamara, ima povrede. Drugačije nisam mogao. Računao sam da bi u poslednjih 10 minuta mogao tim iskustvom da preokrene utakmicu".

Novinari su uzvratili pitanjem - zašto na parketu nema Marka Pecarskog?
"Ja teram igrače non stop da usavršavaju svoju igru. Pecarski sa 17 godina ne može da se snađe protiv ovako brzih ekipa. A mora i on da popravi odbranu. Da zasluži treningom minutažu, a ne da mu neko poklanja".

Svoje utiske sumirao je i mladi Nikola Tanasković.
"Čestitam Cedeviti, imali smo šanse koje nismo iskoristili. Oni su pogodili trojke kada se rezultat lomio i zasluženo pobedili. Potrudićemo se da budemo bolji u nastavku sezone", rekao je Tanasković, a na pitanje kako se oseća na parketu u crno-belom dresu odgovorio je:
"U Spartaku sam stekao iskustvo igranjem utakmica, to je nešto sto nisam imao u prethodne dve godine. Dosta je uticalo na moje samopouzdanje".

Trener Cedevite Jure Zdovc poručio je da su protiv Partizana sve opcije bile otvorene.
"Nismo igrali dobro, plašio sam se ovog meča. Emotivno smo se ispraznili protiv Darušafake. Znao sam da nas Partizan čeka spreman kao puška. Kad igraš protiv Partizana nikad ne znaš šta će da se desi. Dsta grešaka smo napravili. Prelomili smo sa dva-tri teška šuta. Nije to igra koju bih očekivao od svoje ekipe. Ne smemo da se igramo sa vatrom i da sebi priuštimo ovakvu igru. Dosta sam rotirao, a na kraju smo se izvukli".

PIŠE: Marko Protić

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaMiroslav Muta NikolićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara