""
""

Kako vam se ovo čini - Roberto Mančini, novi selektor Engleske?

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.07.16. | 09:19

Trener Intera jedan od favorita za naslednika Roja Hodžsona

Trener Intera Roberto Mančini nalazi se u krugu glavnih kandidata za novog selektora Engleske. Prema navodima italijanskog Sport Medijaseta, iskusni stručnjak ima velike šanse da nasledi na kormilu Roja Hodžsona koji je podneo ostavku nakon blamaže u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Islanda.

Izabrane vesti

Iako mu ugovor ionako isitiče uskoro, Hodžson je odlučio da odmah prekine četvorogodišnji mandat na klupi Engleske, a čini se da nijedan top trener trenutno nije spreman da postane njegov naslednik na ovoj poziciji. Selektor mlade reprezentacije Garet Sautgejt bio je prva želja čelnika FA Engleske posle Hodžsona, ali nije želeo da prihvati poziv jer veruje da mu to ne treba u ovom trenutku.

Informacije iz Italije, pak, govore da je jedan od glavnih kandidata nekadašnji menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini. Čovek koji je osvajao Premijer ligu i FA kup tokom perioda provedenog na Etihadu, posle Građana trenirao je još i Galatasaraj i Inter.

I dok bi ove informacije možda mogle da se ispostave kao tačne, treba podsetiti da Mančinija ugovor sa Interom veže do juna 2017. godine, pa bi možda mogao da bude zaista zainteresovan za po mnogima najbolji i najplaćeniji posao na svetu, od kojeg u poslednje vreme mnogi treneri beže kao đavo od krsta.

Ukoliko bi na kraju preuzeo kormilo Engleske, Mančini bi bio drugi italijanski trener na klupi Gordog Albiona posle Fabija Kapela koji je taj posao obavljao od 2008. do 2012. godine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roj HodžsonRoberto Manćinireprezentativni fudbalreprezentacija Engleskemeđunarodni fudbalMančester SitiItalijaInterEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara