"Lemar, Sergej i Gorecka"
"Lemar, Sergej i Gorecka"

Klop planira još trojicu, među njima je i Sergej

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.12.17. | 14:50

Virdžil van Dajk je samo početak ambicioznog projekta Liverpula

Lemar, Sergej i Gorecka

Mo Salah, Nabi Keita, Okslejd Čemberlen i sada Virdžil van Dajk, samo su početak velike Klopove revolucije koju je Liverpul spremio za sledeću sezonu. Nemac i  klupska uprava imaju jasan i izuzetan plan, da pojačani tim Crvenih dočeka start sezone 2018/19. kada će konačno moći da istakne kao glavnu ambiciju osvajanje šampionske titule u Engleskoj - prve posle ravno 29 godina.

Izabrane vesti

Mnogi teoretičari zavere već su počeli da tvrde kako je dolazak Van Dajka ujedno i opraštanje od Filipea Kutinja kojeg navodno želi i Barselona. Ipak, novinarka Melisa Redi, koja je dobro upućena u dešavanja u klubu sa Enfilda i koju navijači Liverpula smatraju jednom od najobaveštenijih, kaže da to ne mora ništa da znači. 

Ona ne isključuje mogućnost da se omaleni Brazilac ipak preseli na Kamp Nou, recimo sledećeg leta, jer je njen utisak da se Kutinjo zasitio igranja na Enfildu i u Engleskoj posle punih pet sezona, ali to zavisi i od realnih ambicija katalonskog velikana.

Ono što bi navijačima Liverpula moglo da bude zanimljivo je - ko su opcije koje bi Jirgen Klop rado video kao kičmu Crvenih u sezonama koje slede. Zanimljivo je sa više aspekata, a u planovima je i jedan Srbin, a to nije Marko Grujić. Emre Džan je vrlo blizu odlaska u Juventus (za džabe) što znači da će im biti potrebna pojačanja na sredini terena, gde postoje dva jasna pika.

Tu će do izražaja doći Klopova ludačka moć ubeđivanja mladih fudbalera da izaberu Liverpul, a jedna od ozbiljnijih opcija je Leon Gorecka (22) kome sledećeg leta ističe ugovor sa Šalkeom i koji će sredinom januara obelodaniti svoju sledeću destinaciju. Reprezentativac Nemačke se često povezuje sa Barselonom, ali bi Klop mogao zemljački da ga nagovori da mu se pridruži na Ostrvu, ako ništa bar da ne mora da uči španski.

Drugi pik, možda i potencijalno najskuplji je “Srehente” iz Lacija. Novopečeni reprezentativac Srbije ne može da napusti Rim za manje od 100.000.000 evra, a problem Crvenima bi mogla da predstavlja i činjenica da Mančester Junajted, Juventus i Pari Sen Žermen takođe žele i prate Sergeja Milinkovića Savića. Ipak, Liverpul je među prvima počeo da ga prati pomno još u Genku, a Klop se uzda i u činjenicu da je uspeo da otme Van Dajka sa nišana Mančester Sitiju i Čelsiju, pa je možda poraslo samopouzdanje da bi isto mogao da učini i sa našim SMS-om.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ
ostaje u Laciju (1,20)prelazi u Juventus (3,50)prelazi u PSŽ (4,50), prelazi u Mančester Junajted (7,00)prelazi u Mančester Siti (6,00)prelazi u Barselonu (15,00)

Što se tiče napada, Nemac na klupi Crvenih ima trenutno samo jednu želju - Tomu Lemara. Krilni fudbaler Monaka nije oduševljen ponudom zemljaka Arsena Vengera i Arsenala jer mu se ne sviđa da igra u Londonu, a Melisa piše da bi Liverpul, koji ga je želeo i prethodnog leta, mogao da se uključi u licitaciju koja kreće u januaru, ali pod uslovom da Monako najpre olabavi malo cenu jer je 100.000.000 koliko traži za Lemara trenutno previše.

Takođe, na Enfildu se razmišlja i o glavnoj boljci - odbrani. Nije Klop slep, pa da ne vidi da mu trebaju kvalitetni defanzivci, a trojica fudbalera koje je izdvojio su Hoze Himenez (Atletiko Madrid), Ejmerik Laport (Atletik Bilbao) i Manuel Akanđi (Bazel) čija je cena ipak znatno manja i ne bi bila potrebna velika borba za njihov potpis.

Ipak, najvažnija stvar za Livepul, a to potencira i Melisa Redi, je činjenica da je kupovinom Virdžila van Dajka, poslata poruka i od strane vlasnika kluba Fenvej grupe da itekako ima novca u Liverpulu za skupa pojačanja i da Jirgen Klop može da računa na pozamašnu novčanu svotu kako bi osnažio tim sledeću sezonu u kojoj će, ponavljamo, juriti šampionsku titulu posle 29 godina.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaLeon GoreckaLiverpulPremijer ligaSergej Milinković SavićToma LemarTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara