"Pjer-Emerik Obamejan i Jirgen Klop"
"Pjer-Emerik Obamejan i Jirgen Klop"

Klopova mašinerija u šestoj brzini! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.13. | 20:47

Furiozna igra u periodu od 65. do 82. minuta donela je Dortmundu peti uzastopni trijumf

Pjer-Emerik Obamejan i Jirgen Klop

Ako se po jutru dan poznaje, onda nam Bajern i Dortmund spremaju pravu fudbalsku poslasicu ove sezone! Puleni Jirgena Klopa odigrali su najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone, upisali peti uzastopni trijumf i mrežu slabašnog Hamburgera napunili do vrha za nastavak potere ka novoj tituli - 6:2!

Izabrane vesti

Gosti sa severa Nemačke uspeli su da mrežu sačuvaju samo 19 minuta, a onda je Pjer-Emerik Obamejan razornom levicom “probušio“ ruke golmana Adlera i doveo Milionere u prednost od 1:0.

Samo četiri minuta bilo je potrebno momcima u žutim dresovima da postignu drugi pogodak na meču, a strelac je bio Henrik Mhitarijan, posle sjajne asistencije Roberta Levandovskog.

Hamburger se već u 27. minutu vratio u život. Vezista Andreas Lam primio je loptu na 40-ak metara, krenuo u solo-prodor i protutnjao kao brzi voz, iz igre izbacio Nevena Subotića, a potom uputio sjajan udarac sa nekih 22-23 metara od gola, a Vajdenfeler je bio nemoćan.

Nakon gola utakmica se potpuno otvorila. Napadali su i jedni i drugi, ali su gosti ponovo imali razlog za slavlje. Rafael van der Vart uputio je opasan centaršut u peterac Dortmunda, Neven Subotić je ponovo loše pokrio svoj odbrambeni prostor, a Heiko Vesterman je glavom smestio loptu u mrežu i najavio potpuno ludih 40 minuta na Vestfalenu!

U 63. minutu Klop je neraspoloženog Subotića zamenio Papastatopulosom, a samo dva minuta kasnije Dortmund je uspeo da stigne do novog vođstva – Mhitarijan je ulogu strelca zamenio rolom asistenta, a svoj drugi pogodak na meču postigao je Obamejan.

Pogodak superbrzog 24-godišnjaka najavio je rafalnu paljbu i furioznih 17 minuta. Prvo je Obamejan asistirao Levandovskom za svoj prvi pogodak u 73. minutu, da bi Marko Rojs samo 120 sekundi kasnije pokazao zašto je jedan od najtraženijih vezista današnjice za 5:2. Ipak, tu nije bio kraj, već je tačku na ovu goleadu stavio popularni Terminator u 82. minutu, a ulogu asistenta je ovog puta imao Nuri Sahin.

Dortmund ostaje jedini tim sa svih pet pobeda u šampionatu, dok će Hamburger morati ekspresno da konsoliduje redove, inače preti odlazak u Cvajtu...

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak:

Herta - Štutgart 0:1 (0:0)
/Gentner 49/

Subota:

Bajern - Hanover 2:0 (0:0)
/Mandžukić 52, Riberi 64/

Leverkuzen - Volfzburg 3:1 (1:1)
/Sem 24, Kisling 65, 90+2 - Olić 39/

Verder - Ajntraht 0:3 (0:2)
/Kadlec 15, 35, Predl 76ag/

Majnc - Šalke 0:1 (0:1)
/Boateng 34/

Augzburg - Frajburg 2:1 (0:0)
/Altintop 62, Verner 89 - Mehmedi 46/

Dortmund – Hamburger 6:2 (2:1)
/Obamejan 19, 65, Mhitarijan 23, Rojs 75, Levandovski 73, 82/

Nedelja:

15.30: Hofenhajm - Menhengladbah
17.30: Braunšvajg - Nirnberg

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaHamburgerHenrik MhitarijanJirgen KlopMarko RojsNemackaNuri SahinPjer Emerik ObamejanRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara