"Razočarani fudbaleri Ajaksa"
"Razočarani fudbaleri Ajaksa"

Kostić i Živković odoleli napadu Ajaksa, Pele nastavlja da rešeta, konačno zaustavljen Cvole (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.13. | 18:27

Ovaj prvi u 92. minutu promašio šansu utakmice za pobedu Groninge, ali je na kraju ostalo 1:1

Razočarani fudbaleri AjaksaKoplja Ajaksa izgubila su na oštrini, pa je aktuelni šampion Holandije i na drugoj uzastopnoj utakmici Eredivizije morao da se zadovolji osvajanjem samo jednog boda. Groningen je odoleo na Euroborgu, a na tome može da zahvali golmanu gostujućeg tima Kenetu Vermeru – 1:1 (0:1).

Ajaks je, naime, dobro otvorio meč i poveo već posle 18 minuta igre kada je Bojan Krkić privukao pažnju defanzivaca domaćeg tima, a loptu prosledio do jednog čak petorice Danaca koji je danas igrao za tim iz Amsterdama. Lase Šene se nije mnogo dvoumio. Odapeo je strelu sa nekih 25 metara, pa je golman Groningena Marko Bizot mogao samo da paradom ulepša evrogol.

Izabrane vesti


Međutim, ekipa naših Filipa Kostića i Rišaira Živkovića (ovaj prvi igrao sve vreme, drugi ušao u 69. minutu) nije položio oružje pred favorizovanim rivalom. Trud mu se isplatio u 76. minutu kada je Kenet Vermer napravio veliku grešku i posle jednog ne preterano opasnog udarca glavom ispustio loptu pravo na nogu Generu Zefujku, kojem nije bilo teško da sa par metara zatrese nebranjenu mrežu.


Donekle se Vermer iskupio par minuta kasnije kada se izvio i sjajnom intervencijom projektil Živkovića sa nekih 20 i kusur metara prosledio u korner.

Što se tiče Filipa Kostića, on se još jednom pokazao kao pravi naslednika Dušana Tadića i jedna od prvih opcija Groningena u ofanzivi. Međutim, u drugom minutu sudijske nadoknade propustio je šansu meča za pobedu zeleno-belih. Sevnula je brza kontra domaćeg tima, Rišairo Živković je dugu loptu glavom spustio do Kostića, koji je izbio sam pred Vernera, ovaj je već bio savladan, ali se isprečila stativa.

Konačno je prekinuta i serija Cvolea, najprijatnijeg iznenađenja holandskog šampionata. Lider Eredivizije je na svom terenu odigrao 1:1 na svom terenu protiv Utrehta, ali je zadržao prvu poziciju na tabeli. 

Budi se polako i Fejenord. Posle uvodna tri poraza, sada su upsiali drugu pobedu zaredom. Na Tiganju su deklasirali Rodu sa 4:0, a golgetersku seriju je nastavio sjajni Italijan Gracijano Pele, koji je postigao šesti gol u poslednjih pet mečeva. 

AZ Alkmar je ispustio pobedu protiv Vitesea. Vodili su domaći golom Johansona, ali je nekadašnji špic PSV Ajndhovena,. Džonatan Reis u 87. minutu pogodio za spas Vitesea. 

EREDIVIZIJA – PETO KOLO:

Groningen – Ajaks 1:1 (0:1)
/Zefuik 76 – Šene 18/

Cvole – Utreht 1:1 (0:0)
/Nijlan 74 - Jansen 50/

AZ Alkmar – Vitese 1:1 (1:0)
/Johanson 42 - Reis 87/ 

Fejenord – Roda 4:0 (2:0)
/Vermer 31 penal, Pele 44, Nelon 68, Gusens 85/

Subota:

Tvente – Herenven 1:1 (0:1)
/Bengtson 90 – Van der Berg 64/

Herakles – Den Hag 1:0 (1:0)
/Davidson 31/

RKC – Go ahed igls 1:4 (0:2)
/Slager 87 – Falkenburg 9, 19, 64, Kolder 71 pen/

PSV – Kambur 0:0

Petak:

Breda – NEC 1:1 (1:1)
/Pipon 4 – Palson 43/

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksEredivizijaEvropaFilip KostićGenero ZefujkGroningenHolandijaLase ŠeneRišairo Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara