"Radost Halilovića i saigrača"
"Radost Halilovića i saigrača"

Lepotica Halilovića ućutkala Barselonu, het-trik Čarlsa za prvu radost Malage (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.15. | 23:48

Espanjol poražen kao domaćin od Sportinga iz Hihona, dok je Mojesov Sosijedad opet zatajio. Eibar bolji od Las Palmasa

Radost Halilovića i saigrača

Sporting iz Hihona je defintivno hit ove sezone u Primeri. Simpatična ekipica koju trenira nekadašnji provtimac Barselone Abelardo, trijumfalno se vratila iz grada u kojem je njihov trener doživeo najlepše momente u igračkoj karijeri.

Izabrane vesti

Za ovaj uspeh Španac najviše treba da zahvali talentovanom Hrvatu Alenu Haliloviću koji je bombom već u desetom minutu načeo Espanjol na gostovanju u Barseloni. Napadač koji je stigao u Hihon na pozajmicu iz Barse lepo se snašao i iskoristio kiks fudbalera Espanjola da se proslavi.

Bila je to najava zvezdane večeri Sportinga, a kada je Felipe Kaisedo u 30. minutu promašio jednaesterac, nije slutilo na dobro. I džaba što se Ekvadorac iskupio za promašaj i u 62. minutu na pas Duartea izjednačio, kazna je usledila u najgorem trenutku u samom finišu. Igrao se drugi minut nadoknade, Omar Maskrel poslužio je Aleksa Menendeza, a ovaj sjajnim udarcem matirao golmana Lopeza za konačnih i zasluženih 1:2 za Sporting Hihon.

Solidno veče imao je i Eibar koji je slavio na gostovanju u Las Palmasu sa laganih 2:0. Berhon je načeo domaćina već u sedmom, a Borha Baston je u 62. minutu stavio tačku na trijumf gostiju koji sada zauzimaju visoku sedmu poziciju na tabeli sa 12 bodova, koliko recimo ima i Atletiko iz Madrida.

Dosta bure bilo je u okršaju Malage i Real Sosijedada, koji je pripao domaćinu - 3:1. Malaga je povela golovima Čarlsa već u četvrtom i sedmom minutu, a zanimljivo da su to bila tek prva dva gola za ovaj tim u ovogodišnjoj Primeri, tek u sedmom kolu.

Agireče je u 14. minutu smanjio na 2:1, a iako je izgledalo da nas u nastavku očekuje vatromet golova, strelci su se čuvali tek do samog finiša. Malaga je u poslednjih dvadeset minuta ostala sa igračem manje nakon isključenja Fernanda Tisonea, a u finišu je tim Dejvida Mojesa propustio nekoliko prilika da dođe do boda. Najbolju je imao Agireče koji je glavom šutirao preko gola u 83. minutu, a kazna za promašaje usledila je u 89. minutu kada je Čarls postigao treći gol i het-trikom doneo prvu ovosezonsku radost Malagi.  

PRIMERA – 7. KOLO

Petak

Selta – Hetafe 0:0

Subota

Sevilja – Barselona 2:1
/Kron Deli 52, Ibora 58 - Nejmar 74 penal/

Granada – Deportivo 1:1 (0:1)
/Piti 65 – Fajr 25/

Espanjol – Sporting Hihon 1:2 (0:1)

/Kaisedo 62 – Halilović 10, Menendez 90+2/

Las Palmas – Eibar 0:2 (0:1)
/Berhon 7, Baston 62/ 

Malaga – Real Sosijedad 3:1 (2:1)
/Čarls 4, 7, 89  – Agireče 14/

Nedelja

12.00 Rajo Valjekano – Betis
16.00 Atletik Bilbao – Valensija
18.15 Levante – Viljareal
20.30 Atletiko – Real

FOTO: Printskrin You Tube 


tagovi

Sporting HihonReal SosijedadPrimeraMalagaČarlsAlen Halilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara