"Igor Tudor i Alesio Takinardi"
"Igor Tudor i Alesio Takinardi"

Lipi ih je učio da osvajaju trofeje, ali i da postanu treneri: Još jedan primer iz Juventusove radionice

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.02.17. | 15:10

Igor Tudor zvanično preuzeo Galatasaraj

Igor Tudor i Alesio TakinardiOno što je juče najavlejno - danas je potvrđeno. Igor Tudor je novi šef stručnog štaba Galatasaraja.

Hrvat  je jutros napustio jutros klubu Karabuka i stigao u Istanbul, gde će večeras održati prvi trening slavnog kluba, a u četvrtak, malo iza podneva, biće predstavljen kao naslednik Norvežanina Jana Oldea Rejkerinka, čijim radom uprava nije bila zadovoljna.

Izabrane vesti

Tudor će potpisati ugovor na godinu i po dana i kao jedan od zadataka predočeno mu je da što pre stabilizuje formu ekipe koja je pobedila samo dvaput u poslednjih pet takmičarskih utakmica. I da pre svega nauči igrače kako da se brane posle korner, jer je Galata ove sezone primila sedam golova na taj način (oba u porazu od Rizea na Turk Telekom areni minulog vikenda), dok njegov Karabug nije matiran tako.

Prema navodima turskih medija, Igor Tudor će do kraja sezone raditi za mesečnu platu od 100.000 evra, dok će naredne sezone zaraditi okruglo 1.000.000 evra.

Tudor je bio pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske, kao trener je dve sezone radio u splitskom Hajduku i jednu u PAOK-u, dok je zevzdane trenutke igračke karijere doživeo u Juventusu. Bio je štoper u ekipi čuvenog stratega Marčela Lipija, iz čije su radionice, između ostalih, izašli i danas priznati treneri kakvi su Didije Dešan, Antonio Konte, Paulo Soza, Zinedin Zidan, dok se i Ćiro Ferara otisnuo u stručne vode, doduše sa malo manje uspeha.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaGalatasarajIgor TudorSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara