""
""

Liverpulova Liga kup zver - Divok Origi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 22:38

Kombinovani tim Crvenih savladao Lids sa 2:0 na Enfildu uz pogodak nezaobilaznog džokera

Kad god je Liverpulu teško u Liga kupu tu je - Divok Origi. Belgijanac se možda ne može pohvaliti minutažom u Premijer ligi, ali zato utorkom i sredom, kada dođe vreme za Kup prosto je neuhvatljiv za rivale, što je pokazao i večeras u trijumfu nad Lidsom od 2:0 u četvrtfinalu Liga kupa.

Izabrane vesti

Njegovu moć odlučivanja utakmica u Liga kupu osetio je na svojoj koži jorkširski tim, koji se sjajno držao do 77. minuta, ali je popustio kada je snažni i brzi napadač Crvenih ispalio prvu otrovnu strelu. Majstorski je matirao Silvestrija na pas mladog beka Aleksandera-Arnolda i razgalio prepuni Enfild, koji je večeras naoštren dočekao nekada velikog rivala iz Premijer lige.

Inače, ovo je šesti gol Belgijanca na isto toliko utakmica u Liga kupu, takmičenju koje mu očigledno prija...

Taj gol bio je uvod u furioznih pet minuta u kojima je Liverpul rešio ovaj duel. Mladi Velšanin Bendžamin Vudburn, koji je dobio priliku u drugom poluvremenu, sjajno je krunisao akciju i asistenciju Vajnalduma za velikih 2:0 u 81. minutu.

Veliki dan za ovog 17-godišnjeg momka, koji će debi u prvom timu pamtiti po golu, koji će mu možda doneti i titulu najmlađeg strelca u istoriji Liverpula, ali ćemo na tu činjenicu morati da sačekamo još neko vreme.

Nije Lids igrao loše večeras na Enfildu. Naprotiv, bio je potpuno ravnopravan u prvom poluvremenu. Kažnjeni su gosti za promašaje u nastavku kada je Kemar Ruf imao dve dobre šanse (pogodio i stativu) iz kojih nije uspeo da savlada Minjolea. I na drugoj strani je Liverpul mogao ranije do gola, ali je Đini Vajnaldum pogodio stativu iz dobre pozicije. 

Ipak, videlo se da je kvalitet na strani Liverpula, koji je i bez nekoliko zvezda kontrolisao meč, dok je tim Gerija Monka časno i pošteno odigrao večerašnji meč, nošen podrškom vernih navijača koji su još jednom pokazali da zaslužuju plasman u Premijer ligu i da bi on mogao da se desi na kraju ove sezone.

Marko Grujić dobio je priliku u redovima Crvenih u samoj završnici, kada je zamenio strelca Divoka Origija. Nije stigao da zabeleži značajniji učinak na terenu, ali je bitno da ga Jirgen Klop ima u vidu...

LIGA KUP ENGLESKE - 1/4 FINALE

Utorak
Hal - Njukasl 0:0 (produžetak)

Liverpul - Lids 2:0 (0:0)
/Origi 77, Vudburn 81/

Sreda
20.45 Arsenal - Sautempton
21.00 Mančester Junajted - Vest Hem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMarko GrujićLiverpulLiga kup EngleskeJirgen KlopEngleskaDivok OrigiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara