"Roberto Manćini"
"Roberto Manćini"

Manćini, mora to bolje – titula klizi ka Feneru!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.03.14. | 20:09

Rize uzeo Galati dva boda i ostavio istanbulske Lavove na šest bodova zaostatka za ljutim gradskim rivalima

Roberto ManćiniDaleko je Fenerbahče od najbolje forme, ali Roberto Manćini očigledno ne zna kako da primora sve zvezde Galatasaraja da rade u svrhu jednog cilja, pa titula polako izmiče iz ruku istanbulskih Lavova. Rize je uspeo da u samom finišu susreta 23. kola Super liga sačuva bod kod kuće i značajno umanji šanse Galate da se okiti i trećom uzastopnom titulom prvaka Turske.

Bez obzira na to što je Orelijan Šeđu glavom posle kornera sa desne strane doneo prednosr Galati. Udarac Leonarda Kveukea sa penala u 86. minutu sprečio je Lavove da ugroze ubedljivu prednost ljutih rivala iz Fenera, koji su se posle pobede nad Genčlelrbirligijem uspeli na ogromnih šest bodova prednosti nad najbližim rivalom u šampionskoj trci.

Izabrane vesti

Kažemo "ogromnih" ne toliko zbog toga što se u prvenstvu Turske bodovi lako osvajaju. Naprotiv, u 2014. Fener ih je osvojio "samo" sedam, a Galata "čak" 12 (doduše na utakmici više).

Ali, utisak je da bi trener koji na raspolaganju ima Didijea Drogbu, Veslija Snajdera, Buraka Jilmaza, Felipa Mela, Hamita Altintitopa, Emanuela Ebuea, Fernanda Musleru, Alberta Rijeru i ostale zvezde Galate jednostavno morao da publici pruži nešto više.

Opet, pričamo o treneru koji je prošle sezone sa "onakvim" timom Mančester Sitija titulu prvaka Premijer lige prepustio legendarnom ser Aleksu Fergusonu, koji je računao na maltene isti tim Mančester junajteda koji se sada bori za izlazak u Evropu... Pričamo o treneru koji je titule u Italiji osvajao kada su Juvetusu i Milan bili na marginama i to sa timom koji je Žoze Murinjo ubrzo izdigao do naslova najboljeg u Evropi.

SUPER LIG – 23. kolo:

Kajzeri – Erčije 0:4 (0:1)
/Edinjo 44, 55, Ibričić 81, 86/

Sivas – Elazig 1:3 (1:1)
/Eser 33 – Jilmaz 8pen, 68, Ezkan 71/

Konja – Trabzon 0:0

Rize – Galatasaraj 1:1 (0:0)
/Kveuke 86pen- Šeđu 61/

Petak:

Akisar – Bursaspor 2:1 (2:1)
/Akjuz 15, 36 - Fernandao 9/

Bešiktaš - Antalija 0:0

Subota:

Karabuk – Gacijentep 0:1 (0:1)
/Traore 11/

Eskišehir – Kasimpaša 0:0

Fenerbahče – Genčlerbirligi 2:0 (0:0)
/Belezoglu 57p, 71p/

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaTrabzonSuper ligSivasporRoberto ManćiniOrelijan ŠeđuKonjaKajzerisporGalatasarajEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara